Μακαρονόπιτα η εύκολη
Σχολικό έτος 2010-2011, Β1 τάξη


H συνταγή εκτελέστηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας "Τρώω ό,τι δε με τρώει", B΄ τάξη. 2010-2011.


 

Λυώνουμε τη φέτα


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρόνια πένες
1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
2 αυγά
10 φέτες ζαμπόν
250 γρ. τυρί τριμμένο γκούντα
250 γρ. φέτα
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

Ρίχνουμε το τυρί

Χτυπάμε τα αυγά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.     Σε ένα μεγάλο μπολ λιώστε με τα χέρια σας (αφού τα πλύνετε καλά) τη φέτα.
2. Χτυπήστε σε ένα μπολάκι με πιρούνι τα αυγά και ρίξτε τα στη φέτα.
3.
Κόψτε και προσθέστε στο μπολ το ζαμπόν.
4. Βάλτε και το γάλα.
5. Ρίξτε μέσα τα μακαρόνια.
6. Προσθέστε το τριμμένο τυρί.
7. Συμπληρώστε με αλάτι και πιπέρι.
8. Ανακατέψτε καλά με μία ξύλινη κουτάλα.
9. Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί.
10. Ψήστε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για σαράντα λεπτά.

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Ανακατεύουμε

Ρίχνουμε το γάλα

Ψήνουμε, καμαρώνουμε, τρώμε!

Δημιουργός Copyright © 2015-2016,
Μυλωνάκη Δήμητρα
,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 16/09/2023

 
 
counter free