Ζαχαροπλαστική στην τάξη: Μωσαϊκό Σχολικό έτος
2020-2021,
Τάξη Α1.
Η συνταγή εκτελέστηκε στην τάξη και έφερε τα πρωτάκια για πρώτη φορά σε επαφή με το κειμενικό είδος της συνταγής. Δείτε ΕΔΩ
πώς.
Η παρασκευή του συγκεκριμένου γλυκού είναι ιδανική για
την τάξη, αφού δε χρειάζεται ούτε μίξερ ούτε φούρνο και απαιτεί
αρκετές κινήσεις για να πάρουν μέρος όλα τα παιδιά. Απλώς πρέπει να
φτιαχτεί την πρώτη διδακτική ώρα, να μπει στην κατάψυξη και να
φαγωθεί την έκτη διδακτική ώρα.
1. Λιώνουμε
το βιτάμ, το βάζουμε με το γάλα σε βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε με
μία κουτάλα. 2.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το γάλα. 3.
Σπάμε τα μπισκότα και τα προσθέτουμε τμηματικά. Ρίχνουμε σταγόνες
σοκολάτας. 4.Αδειάζουμε
το μείγμα σε ταψί. 5. Διακοσμούμε με τις σταγόνες
και την τρούφα. 6. Αφήνουμε στην κατάψυξη 3-4
ώρες.