Μαγειρική στην τάξη: Το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου
Σχολικό έτος 2014-2015, Γ τάξη


H συνταγή εκτελέστηκε στα πλαίσια της ενότητας του βιβλίου της Γλώσσας της Γ΄ Δημοτικού "Του κόσμου το ψωμί", είναι πάρα πολύ εύκολη και πάντα επιτυχημένη.


 

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι, 2 ποτήρια χλιαρό νερό, 1 κύβος μαγιά, ένα κουταλάκι αλάτι, λίγο λάδι.
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Διαλύουμε τη μαγιά στο ένα ποτήρι χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο αλεύρι.
2. Ζυμώνουμε αρκετά προσθέτοντας και το δεύτερο ποτήρι νερό.
3. Συνεχίζουμε το ζύμωμα ρίχνοντας και το αλάτι.
4. Αφού ζυμώσουμε αρκετά και καλά, αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για μισή ώρα για να ξεκουραστεί.
5. Ξαναζυμώνουμε καλά και πλάθουμε δύο φραντζολάκια.
6. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί χαράζοντας επάνω τους ένα σταυρό.
7. Αφήνουμε τις φραντζόλες μισή ώρα για να φουσκώσουν.
8.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δημιουργός Copyright © 2014-2015,
Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 16/09/2023

 
 
counter free