Τεμπέλικη σοκολατόπιτα
Σχολικό έτος 2021-2022, Τάξη Β1.


Η σοκολατόπιτα φτιάχτηκε στην τάξη την Παρασκευή πριν κλείσουμε για Πάσχα στα πλαίσια της ενότητας "Χρήσιμες οδηγίες" της Γλώσσας Β΄ δημοτικού και έφερε τα δευτεράκια σε επαφή με το κειμενικό είδος της συνταγής. Η παρασκευή του συγκεκριμένου γλυκού είναι ιδανική για την τάξη, αφού δε χρειάζεται μίξερ, απαιτεί λίγα υλικά και αρκετές κινήσεις για να πάρουν μέρος όλα τα παιδιά. Επίσης η ώρα προετοιμασίας και ψησίματος είναι λίγη, πράγμα που βολεύει.

Η δόση που περιγράφω παρακάτω φτάνει για 20 παιδιά.


 


Σύνδεσμος ΕΔΩ

Περισσότερα ΕΔΩ.

 

ΥΛΙΚΑ:

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια τσαγιού νερό

2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

1 κουτί κακάο

πολύχρωμη τρούφα για στόλισμα (προαιρετικό)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε λεκανίτσα το αλεύρι, το νερό και το μπέικιν και χτυπάτε με χτυπητήρι.

2. Προσθέτετε τις βανίλιες, το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε.

3. Ρίχνετε σιγά σιγά το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

4.  Αδειάζουμε το μείγμα σε αλουμινένιο τεψάκι.

5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ώρα.

6. Στολίζετε με την τρούφα.

Δημιουργός Copyright © 2021-20221,
Μυλωνάκη Δήμητρα
,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 17/04/2024

counter free