Μαγειρική στην τάξη: Τυρόπιτα ξυπόλητη
Σχολικό έτος 2014-2015, Γ1΄ τάξη.


Η συνταγή εκτελέστηκε στην τάξη κατά την Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας.
Υπ. εκπ/κός: Δήμητρα Μυλωνάκη


 

Τρίβουμε τη φέτα


ΥΛΙΚΑ
:

600 γρ. φέτα
1,5 λίτρα γάλα φρέσκο
2 αυγά
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 γιαουρτάκια στραγγιστά των 200 γραμμαρίων το καθένα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, κανέλλα

Προσθέτουμε το γάλα.

Ρίχνουμε το αλεύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τρίβουμε τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
3. Ανακατεύουμε απαλά.
4. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και αλεύρι.
5. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
6. Ψήνουμε την τυρόπιτα σε χαμηλό φούρνο για περίπου μισή ώρα.
7. Κόβουμε την πίτα όταν γίνει και την τρώμε με όρεξη.

 

Ανακατεύουμε απαλά

Προσθέτουμε τα αυγά.

Τρώμε την τυρόπιτα με όρεξη.

Δημιουργός Copyright © 2014-2015,
Μυλωνάκη Δήμητρα
,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 16/09/2023

 
 
counter free