Ζαχαροπλαστική στην τάξη: Βραχάκια λαδιού
Σχολικό έτος 2015-2016, Τάξη Δ1.


Η συνταγή εκτελέστηκε στην τάξη παραμονές Χριστουγέννων στα πλαίσια της 7ης ενότητας της Γλώσσας "Η ελιά".


 

 

ΥΛΙΚΑ:

1 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
2 1/2 ποτήρια καρύδια
ξύσμα πορτοκαλιού
αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σ' ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.

2. Προσθέτετε τη σόδα και συνεχίζετε το χτύπημα.

3. Ρίχνετε τα καρύδια και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα.

4. Προσθέτετε αλεύρι όσο πάρει ώστε η ζύμη να είναι μαλακή.

5. Ρίχνετε κουταλιές από τη ζύμη στο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο για 15'-20'.

 

Δημιουργός Copyright © 2015-2016,
Μυλωνάκη Δήμητρα
,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 27/09/2022

 
 
counter free