Το παρακάτω κειμενάκι είναι αφιερωμένο στη φίλη μου Ελένη, μιας και αυτή ήταν η πηγή της έμπνευσης. Πρόκειται για αληθινά περιστατικά και οποιαδήποτε ομοιότητα με πράγματα και καταστάσεις δεν είναι συμπτωματική! Αν διαβάζοντάς το αναγνωρίζετε και τον εαυτό σας, τότε θα ήταν καλό να ζητήσετε τη γνώμη ειδικού!

  1. To laptop είναι ανοιχτό όλη την ημέρα ακόμη κι αν δεν το χρειάζεσαι. Ο μόνος τρόπος να καταλάβει κάποιος ότι βρίσκεσαι στο σπίτι το βράδυ είναι από το φως της οθόνης, γιατί όλα τα άλλα φώτα είναι συνήθως κλειστά, ε;
  2. Το κουβαλάς μαζί σου παντού, σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού π.χ. στην τουαλέτα ενώ θέλεις να κάνεις το πρωινό σου ντουζ για να μη χάσεις ένα καινούργιο                                                     pimages (1)ost στο facebook ή για να κρυφοκοιτάς απλά την οθόνη βουρτσίζοντας τα δόντια σου. Αρρώστια!
  3. Είσαι με το αγόρι σου καισε κάτι αστείο που λέει απαντάς LOL! Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν μιλάει χρησιμοποιώντας text language και με την ευκαιρία μπράβο που τον έκανες να αμφισβητεί την ψυχική σου υγεία. Αν τα τηλεφωνήματα αραιώσουν μην αναρωτηθείς γιατί!
  4. Στις παρέες, όταν βγαίνεις, τομόνο που έχεις να προτείνεις για όλα τα θέματα συζήτησης είναι «ας το ψάξουμε στο google». Έχεις κάνει τη Wikipedia θεό!
  5. Θα παραμείνω στην παρέα και θα αναφέρω ότι δυσκολεύεσαι να βγεις μόνο με έναν φίλο σου γιατί αν είστε οι δυο σας δεν είναι εύκολο να απομονωθείς και να αρχίσεις να σερφάρεις. Σε αυτή την περίπτωση παρουσιάζεις στερητικά σύνδρομα και παίζεις συνεχώς με το κινητό σου. Η χαρά σου δεν περιγράφεται όταν χτυπάει το κινητό του φίλου σου και πρέπει να μιλήσει! Λίγα πολύτιμα λεπτά για να πάρεις τη δόση σου?
  6. Έχεις κόψει το μπάνιο στη θάλασσα το καλοκαίρι εκτός αν το beach bar έχει wi-fi! Αλλά ακόμη και τότε δε βουτάς ποτέ και έξαλλη τα βάζεις με την τεχνολογία που δεν έχει ανακαλύψει ακόμη αδιάβροχα κινητά!
  7. Έχεις 3.873 φίλους στο facebook αλλά νιώθεις τόσο μόνη?
  8. Κάνεις συνεχώς check-in, σχολιάζεις ό,τι συμβαίνει γύρω σου και ανεβάζεις τα σχόλια στο FB. Δεν είναι και πολύ φυσιολογικό να εμφανίζεται ξαφνικά ένα post από σένα που να λέει «αυτός δίπλα μου παραμιλάει». Εκτός κι αν βάζεις κουίζ στους 3.873 φίλους που ανέφερα πιο πάνω!
  9. «Θυμάσαι τον Γιώργο που γνωρίσαμε στο σεμινάριο για τις ΤΠΕ;

Ναι, τι έγινε;

Γίναμε φίλοι.

Δηλαδή βγήκατε ή θα βγείτε;

Όχι καλέ, στο ΦΒ!»

Άλαλα τα πλήθη?

10. Έχεις αποκτήσει μανία με τα like! Τα μετράς καθημερινά όπως οι γιαγιάδες τα λεφτά που έχουν κάτω από το κρεβάτι και σε πιάνει πανικός αν κάποιος που περίμενες να σου κάνει like δεν το έχει κάνει ακόμη. Τότε αρχίζουν τα σενάρια. Τι σημαίνει αυτό; Μήπως τελικά δεν του αρέσω; Μάλλον είναι έξω με κάποια άλλη; Και κάνεις τησελίδα του φύλλο και φτερό για πειστήρια.

 

Έπαθα e-ξάρτηση!