Η Κάλυμνος είχε πληθυσμό 16.179 κατοίκους σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 και αποτελεί ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα νησιά της Ελλάδας. Το νησί ήταν φημισμένο για τη σπογγαλιεία των κατοίκων, για την οποία σήμερα υπάρχουν στο νησί τρία μουσεία και ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο. Στην Κάλυμνο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί αεροδρόμιο, όπου καθημερινά υπάρχουν πτήσεις από και προς Αθήνα. Επίσης διαθέτει ένα μεγάλο λιμάνι στην περιοχή της Πόθιας, που επί καθημερινής βάσεως προσεγγίζεται από μεγάλα φορτηγά πλοία και επιβατικά διαφόρων κατηγοριών.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Κάλυμνος συνδυάζει πολλές δραστηριότητες για όλες τις εποχές του χρόνου.
Εξερευνήστε τα καθαρά καταγάλανα νερά γύρω από το νησί και την πλούσια θαλάσσια πανίδα. Αν είστε φίλος της κατάδυσης η Κάλυμνος θα σας συναρπάσει αφού διαθέτει την μεγαλύτερη στην Ελλάδα ακτογραμμή. Ανακαλύψτε την από άκρη σ’άκρη!

Περιηγηθείτε στα απόκρυφα μέρη του νησιού και απολαύστε την μοναδική ομορφιά του τοπίου, τον καταγάλανο ουρανό και το απέραντο βαθύ μπλε της θάλασσας.

Απολαύστε αξέχαστε στιγμές αναρρίχησης σε ήρεμο και επιβλητικό περιβάλλον. Η Κάλυμνος διαθέτει πάνω από 850 διαδρομές  σε εξαιρετικής ποιότητας βράχο. και αποτελεί έναν από τους διασημότερους προορισμούς παγκοσμίως.

 

Το νησί της Καλύμνου