Εισαγωγή στη Ρομποτική

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που θα λατρέψουν τα παιδιά βρίσκεται στο Φωτόδεντρο, τον  ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Το πρόγραμμα λέγεται: ΣΥΝΘΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΟΜΠΟΤ και πατάτε πάνω στο όνομα για να μεταφερθείτε στο Φωτόδεντρο.

Σας δίνω αναλυτικές οδηγίες για να το παίξετε.

Στα Νηπιαγωγεία χρησιμοποιούμε στη ρομποτική το beebot “μελισσούλα” το οποίο μπορείτε να το παίξετε και on line σε δύο διαφορετικά site. Για το πρώτο πατάτε εδώ

Οι εντολές είναι σχεδόν ίδιες με το προηγούμενο παιχνίδι στο φωτόδεντρο και το φόντο, που αλλάζει, βρίσκεται εκεί που είναι κυκλωμένο με κίτρινο χρώμα, πατώντας το βελάκι δεξιά.

Και για το δεύτερο παιχνίδι πατάτε εδώ.

Επάνω αριστερά γράφει “Πίστα” και δίπλα εδώ λέει “Φάρμα 1”. Πατάτε το βελάκι για να αλλάξετε φόντο. Η μεγάλη διαφορά με το προηγούμενο είναι ότι μπορείτε να βάλετε το ποντίκι πάνω στην εικόνα και κρατώντας το πατημένο να αλλάξετε την οπτική του, όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα:

Επίσης έχει και ήχο που τον ενεργοποιείτε ή τον απενεργοποιείτε κάνοντας κλικ στο τετράγωνο που γράφει “Ήχος” όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα:

Ένα τελευταίο είναι, πως μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Ίχνος κάνοντας κλικ στο τετραγωνάκι, όπως βλέπετε στην πιο πάνω εικόνα, και να αφήνει μια γραμμή το ρομποτάκι καθώς κινείται.