ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙ

ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙ

Τα τέρατα μπορεί να είναι τρομακτικά, αλλά μπορούν να γίνουν διασκεδαστικά αν τα φτιάχνεις μόνος σου! Παίξτε αυτό το παιχνίδι και δημιουργήστε τα δικά σας αστεία τερατάκια. Το «Φτιάξε ένα τερατάκι» είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι με το οποίο τα παιδιά εξασκούνται στην σύνδεση ποσότητας –συμβόλου των αριθμών, καθώς μετρούν τις κουκίδες του ζαριού, συνδέουν την ποσότητα με το σύμβολο στις οδηγίες  και μεταφέρουν την ποσότητα στο σχέδιο. Ταυτόχρονα απελευθερώνουν την δημιουργικότητά τους φτιάχνοντας αστεία δικέφαλα,  τετράποδα κτλ πολύχρωμα τερατάκια.

Θα χρειαστείτε:  

  • 2 ζάρια (μπορεί να είναι μόνο με κουκίδες, μόνο με σύμβολα ή συνδυασμός)
  • Μπογιές ή μαρκαδόρους
  • Χαρτιά για ζωγραφική
  • Οδηγίες

Πίνακας ζαριού για τα μέρη του σώματος:

  1. ΚΕΦΑΛΙ
  2. ΜΑΤΙΑ
  3. ΣΤΟΜΑ
  4. ΜΥΤΗ
  5. ΧΕΡΙΑ
  6. ΠΟΔΙΑ

    Πως παίζεται:

    1. Οι παίχτες αρχίζουν μ’ ένα σώμα. Σχεδιάζουν ένα οποιοδήποτε σχήμα, αλλά παραλείπουν τα χέρια, τα πόδια, το κεφάλι και το πρόσωπο.
    2. Ο πρώτος παίχτης ρίχνει το ένα ζάρι. Μετράει τις κουκίδες και ψάχνει στον πίνακα ζαριού  τον αντίστοιχο αριθμό για να βρει ποιο μέρος του σώματος θα σχεδιάσει.

    (ο πίνακας μπορεί να είναι εκτυπωμένος και πλαστικοποιημένος και να βρίσκεται στο τραπέζι ώστε να τον χρησιμοποιούν όλοι οι παίχτες)

    1. Ο ίδιος παίχτης ρίχνει τώρα το άλλο ζάρι. Μετρά πάλι τις κουκίδες. Ο αριθμός δείχνει τώρα πόσα μέρη του σώματος πρέπει να ζωγραφίσει. Για παράδειγμα αν το πρώτο ζάρι φέρει 6 και το δεύτερο 4 πρέπει να ζωγραφίσει 4 πόδια.
    2. Τώρα είναι η σειρά του επόμενου παίχτη να ρίξει τα ζάρια και να σχεδιάσει  στο δικό του τερατάκι ότι πρέπει. Το αστείο είναι  ότι τα τερατάκια που θα προκύψουν μπορεί να έχουν αρκετά κεφάλια, πόδια, μάτια κτλ. χρησιμοποιείστε την φαντασία σας.
    3. Ο πρώτος που θα σχεδιάσει και τα 6 διαφορετικά μέρη σώματος στο τερατάκι του είναι ο νικητής. Κρεμάστε τα τερατάκια στον τοίχο και παίξτε ξανά για να δείτε πόσες διαφορετικές εκδοχές τεράτων μπορούν να φτιαχτούν.

    Αυτό το παιχνίδι είναι αρκετά απλό για τα μικρά παιδιά και μπορούν να το παίζουν χωρίς ν’ απογοητεύονται  και να σκέφτονται ότι κάτι δεν ζωγράφισαν καλά. Έκτος απ’ την καταμέτρηση, η αντιστοίχηση ενός συνόλου αντικειμένων (π.χ. κουκίδες) με το σύμβολο του αριθμού που τα αντιπροσωπεύει (π.χ. 6) είναι μια βασική δεξιότητα που αποκτούν στο νηπιαγωγείο. Και το σχέδιο ενισχύει τα χέρια για την γραφή.

    ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

     

    Πηγή:  http://www.education.com/activity/article/build-a-monster/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *