Τα 6 καλύτερα δωρεάν αντιβιοτικά

Είναι πραγματικά σημαντικό για τη σταθερότητα του υπολογιστή σας η χρήση λογισμικού προστασίας από ιούς. Η δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων κακόβουλων λογισμικών θέτει την παραπάνω ανάγκη ως απολύτως απαραίτητη για τη βιωσιμότητα του υπολογιστή μας.

Είναι σαφές ότι η αποφυγή ιών και άλλων κακόβουλων λογισμικών είναι ζωτικής σημασίας. Και είναι επίσης σαφές ότι το λογισμικό εντοπισμού ιών μπορεί να είναι ακριβό!

Γι’ αυτό τον λόγο καταλήξαμε σε 6 δωρεάν προγράμματα, για να σας βοηθήσουμε να βρείτε εύκολα το σωστό λογισμικό προστασίας από ιούς, στην καλύτερη τιμή: δωρεάν!1) Microsoft Security EssentialsΗ Microsoft προσφέρει τα MSE δωρεάν σε όλους όσους τρέχουν Microsoft Windows Vista και 7. Εσείς απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια έγκυρη άδεια χρήσης για την ιστοσελίδα τους (η οποία είναι αυτόματη), και το κατεβάζετε. Έχει πολύ μικρό μέγεθος αλλά είναι αρκετά αξιόπιστο και επίσης εύκολο στην εγκατάσταση.2) Avast Free Anti VirusΤο Avast είναι ένα από τα κορυφαία λογισμικά ασφάλειας, προσφέροντας ένα αρκετά υψηλό ποσοστό προστασίας από ένα ευρύ φάσμα απειλών, όπως ιούς και spyware.3) AVG Antivirus FreeΑκριβώς όπως το Avast, το AVG είναι ένα άλλο πολύ γνωστό λογισμικό προστασίας από ιούς στην αγορά. Η δωρεάν έκδοσή του είναι αρκετά αποτελεσματική.4) Avira AntiVir Free Program VersionΤο Avira δεν είναι τόσο γνωστό όσο το AVG, ωστόσο, το δωρεάν λογισμικό της είναι αρκετά καλό και πολύ αποτελεσματικό. Προστατεύει από όλες τις κοινές μορφές κακόβουλων λογισμικών (για παράδειγμα ιούς, spyware και adware), ακόμη και από τις πιο εξελιγμένες επιθέσεις, όπως rootkits.
5) BitDefender Free
Το BitDefender free προστατεύει από ιούς, ενώ η κανονική έκδοσή του προστατεύει από όλες τις μορφές κακόβουλου λογισμικού. Ως εκ τούτου, ενώ η δωρεάν έκδοση προσφέρει αξιοπρεπή προστασία, το γεγονός ότι προστατεύει μόνο από ιούς σε δωρεάν έκδοση του μπορεί να είναι ένας δείκτης για την έκδοση επί πληρωμής.6) Comodo AntivirusΤο Comodo είναι ένα από τα κορυφαία λογισμικά ασφάλειας και είναι κυρίως γνωστό σε επιχειρήσεις και όχι σε κοινούς χρήστες. Ωστόσο μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν και να σας παρέχει πολύ καλή προστασία.

ΠΗΓΗ: SECNEWS.GR

Σχολικό εργαστήριο πληροφορικής και εισαγωγή στα θέματα ασφάλειας II

Πληροφορίες για όλα τα παραπάνω θα βρείτε στη Βικιπαίδεια ή στην Wikipedia
Πληροφορίες για hoaxes εδώ κι εδώ.
Πληροφορίες για ιούς εδώ .
Δωρεάν προγράμματα προστασίας- καθαρισμού : Spybot-S&D (μην ενεργοποιήσετε το Immunize και το Tea Timer), CCleaner , Windows® Defender.

Σχολικό εργαστήριο και εισαγωγή στα θέματα ασφαλείας by Γιώργος Πλεύρης

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κουίζ

Αυτό το παιχνίδι γνώσεων έχει διοργανωθεί από το Insafe, το Ευρωπαϊκό δίκτυο ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, για να σηματοδοτήσει την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) 2010, στις 9 Φεβρουαρίου. Aν είσαι μεταξύ 9-15 ετών, μπορείς να συμμετάσχεις στο κουίζ και γίνεις ένας/μία από τους νικητές/ριες. Το κουίζ έχει να κάνει με το θέμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2010: ” Πριν δημοσιεύσεις, σκέψου!” Μετά τις 31 Μαρτίου, οι νικητές του παιχνιδιού από χώρες του δικτύου Insafe, θα επιλεγούν και θα ανακοινωθούν, βάσει της συνολικής βαθμολογίας τους. Βεβαιωθείτε ότι μετά από αυτή την ημερομηνία, ελέγχετε τακτικά το email σας.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

H Google έχει ταυτιστεί πλέον με την αναζήτηση στο δίκτυο. Όμως πολλές φορές τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου κατάλληλα για τους ανήλικους χρήστες του δικτύου. Εδώ και καιρό η Google  προσπαθεί να βελτιώσει τη μηχανή αναζήτησης αναζητώντας τα κατάλληλα φίλτρα έτσι ώστε τα “ακατάλληλα” αποτελέσματα να μην εμφανίζονται στους ανήλικους.
Μετά από προσπάθειες ετών κατέληξε στο SafeSearch.
Το SafeSearch διαχωρίζει τους ιστότοπους που περιλαμβάνουν πορνογραφικό ή σαφές σεξουαλικό περιεχόμενο και τους αποκλείει από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Παρόλο που κανένα φίλτρο δεν είναι ακριβές 100%, το φίλτρο της Google χρησιμοποιεί προηγμένη αποκλειστική τεχνολογία που ελέγχει λέξεις-κλειδιά και φράσεις, διευθύνσεις URL και κατηγορίες ανοικτού καταλόγου.
Για την ενεργοποίηση του φίλτρου χρειάζεται
1. να συνδεθείτε με το λογαριασμό Google (αν δεν έχετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν 😉
2. να πάτε στην αρχική σελίδα
3. να πάτε  Επιλογές αναζήτησης Search settings (Πάνω αριστερά δίπλα στο όνομα του λογαρισμού σας)
4. να επιλέξετε σαν γλώσσα περιβάλλοντος διασύνδεσης τα Αγγλικά (δεν διατίθεται ακόμη στα ελληνικά 🙁  και αφού το κάνετε αυτό,
5. να επιλέξετε από το safe search filtering, LOCK SAFE SEARCH
Τελειώσατε. Αν όλα έχουν πάει καλά θα δείτε πάνω δεξιά στην οθόνη τις πολύχρωμες μπάλες της Google.

Για ακόμη καλύτερη εμπέδωση δείτε και αυτό: (δυστυχώς μόνο στα Αγγλικά 🙁