Ιωάννης.Η.Μπιναρδόπουλος

Προσωπική Ιστοσελίδα

John Binardopoulos

Καθηγητής Πληροφορικής
Στατιστικός - Οικονομολόγος
(Msc)Health Informatics (MSc)Πληροφορική Υγείας.

H Πληροφορική στο Γυμνάσιο


 

Καλωσήρθατε στήν Προσωπική μου Ιστοσελίδα. Εδώ θα βρείτε θέματα για την ενημέρωσή σας , διασκέδαση (Παιχνίδια), επικοινωνία, καθώς και Ασκήσεις που αφορούν την Πληροφορική στο Γυμνάσιο.Τα ηλεκτρονικά Βιβλία Πληροφορικής μπορείτε να τα κατεβάσετε απο την επιλογή του Μενού Περιεχόμενα πληροφορικής .

Οι Τρείς Ιεράρχες

Οι τρείς επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός.

Αναδείχθηκαν οι περισσότεροι σημαντικοί εκκλησιαστικοί πατέρες και άγιοι. 

Η σοφία και η δράση τους έδωσε σε αυτούς τον τίτλο των μεγίστων φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους: «Τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος...».

Και οι τρεις έδειξαν υποδειγματική προσήλωση στη χριστιανική θρησκεία κι η ζωή τους ήταν γεμάτη από τους αγώνες τους για αυτή. Τα συγγράμματά τους, αλλά και η προφορική τους διδασκαλία έδωσαν δόξα και αίγλη στη χριστιανική παιδεία.

Γαλουχημένοι με τα βαθιά νοήματα της θρησκείας και άριστοι γνώστες της αρχαίας ελληνικής σοφίας, συνδυάζουν τις γνώσεις τους αυτές και προσφέρουν τις πρώτες βάσεις στη διαμόρφωση της ελληνοχριστιανικής παιδείας και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Για τη μεγάλη προσφορά τους στα γράμματα ανακηρύχτηκαν άγιοι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και γενικά της σπουδάζουσας νεολαίας.

Για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η ορθόδοξη Εκκλησία τους ονόμασε αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά. Αλλά επειδή δημιουργήθηκε μια διαφωνία μεταξύ των χριστιανών για το ποιος από τους τρεις πρόσφερε τα περισσότερα, αποφασίστηκε και καθιερώθηκε από τα τέλη του ια αιώνα να υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους. 

Κι επειδή είναι και προστάτες των γραμμάτων, καθιερώθηκε αυτή η γιορτή να είναι και γιορτή των γραμμάτων και της ελληνοχριστιανικής παιδείας. 

Η καθιέρωση αυτή έγινε μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και από το 1842 η γιορτή καθιερώθηκε ως εκπαιδευτική από τη σύγκλητο του πανεπιστήμιου Αθηνών. 

Η γιορτή αυτή επεκτάθηκε και στα γυμνάσια και στα δημοτικά σχολεία που την ημέρα αυτή αργούν και οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις και τελετές στη μνήμη των Αγίων.ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Ο ΚΟΡΙΝθΙΟΣ


Τύραννος της αρχαίας Κορίνθου. Φημολογείται ότι ήταν σκληρός μέχρι ωμότητας και ότι έγινε αίτιος του θανάτου της συζύγου του Μελίσσης, ύστερα από τον οποίο θανατό της περιεπλάκη σε πόλεμο με τον πεθερό του Προκλέα, τύραννο της Επιδαύρου. 

Στις ημέρες της εξουσίας του, η Κόρινθος έφθασε στην κορυφή της ακμής της και δυνάμεώς της. Πολλά από όσα διηγούνται οι συγγραφείς για τη διοίκηση των αρχαίων τυράννων είναι πολύ αμφίβολα. 

Ο Περίανδρος υποστήριξε με ζήλο τα έργα της ειρήνης, έδωσε ψυχή στο εμπόριο, στην ναυτιλία, για την οποία μάλιστα σχεδίαζε να διορύξει τον Ισθμό της Κορίνθου.

Προστάτευσε τους ποιητές και τους καλλιτέχνες και λόγω της σοφίας του εκλήθη από τους Αθηναίους σαν διαιτητής σε διαφορές τους με τους Μυτιληναίους.

 Η εποχή του τον ύμνησε και τον κατέταξε μεταξύ των Επτά Σοφών.

Κόρινθος 625 - 587 π.Χ.

1. Να ευχαριστιέσαι με όσα σου δίνει ο θεός.

2. Η δημοκρατία είναι ανώτερη από την τυραννία.

3. Η συμπεριφορά σου προς τους φίλους να είναι ίδια και

όταν ευτυχούν και όταν δυστυχούν.

4. Μη λυπηθείς ποτέ επειδή δεν πετυχαίνεις κάτι.Δημόκριτος ο Αβδηρίτης

Άβδηρα 470 - 370 π.Χ

1. Οι ανθρωποι δεν ευτυχούν με τα σωματικά αγαθά

ούτε με τα χρήματα, αλλά με την ορθή σκέψη και

την πολυμάθεια.

2. H ευγένεια του κτήνους έγκειται στη σωματική

του δύναμη ενώ των ανθρώπων στην ωραία

διάπλαση του χαρακτήρα. 

3. Πρέπει να αυξάνουμε τη νοητική μας αντίληψη

και όχι τις γνώσεις μας.

4. Δεν πρέπει να δεχόμαστε τίποτε ευχάριστο, αν δε

μας οφελεί ηθικά. 

5. Πολλοί που φαίνονται για φίλοι δεν είναι και

πολλοί που δεν φαίνονται είναι. 

6. Το να συλλογιζόμαστε πάντοτε το καλό

χαρακτηρίζει το θεϊκό νού.

Το ραδιοφωνό μας


images  - Αντιγραφή

Πατήστε πάνω στο ραδιόφωνο για να μας ακούσετε.

Ωρες εκπομπης Απο τις 3:00 μ.μ - 3:00 π.μ Σας ευχαριστούμε.

http://a3.listen2myradio.com/

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Copyright ® Ιωάννης.Η.Μπιναρδόπουλος Επισκέπτες: shopify traffic stats