Stained glass 3

Χελιδώνης Βιτρώ.

Όταν έκλεισα το Βυρσοδεψείο μου, ανακάλυψα ότι χωρίς πτυχίο ΑΕΙ η κάποια εξειδίκευση δεν θα έβρισκα ποτέ δουλειά για να βγάλω αρκετά να συντηρήσω την οικογένεια.

 

Έψαξα παντού, αλλά τίποτα. Αποφάσισα λοιπόν ότι έπρεπε κάτι να μάθω. Πάντα μου άρεσαν τα Βιτρώ και μια διαφήμιση σε περιοδικό μου αποκάλυψε ότι υπήρχε σχολή Βιτρώ στην Αθήνα. Η "Χελιδώνης Βιτρώ".

Ξεκίνησε λοιπόν μια χρονιά αρκετά δύσκολη με ταξίδια συνεχόμενα στην Αθήνα για να παρακολουθώ και έξοδα για αγορά εξοπλισμού. Δάσκαλός μου ήταν ο Δημήτρης Γούσης (σημερινός ιδιοκτήτης του "Υαλοχώρου" στην Αθήνα).

Λόγω Αγγλικών, είχα την τύχη να πάω στην Αμερική μαζί με τον κ. Νίκο τον Χελιδώνη για να παρακολουθήσω σεμινάρια για Ψημένο Γυαλί και Βιτρώ με όλα τα έξοδα πληρωμένα με την προυπόθεση ότι γυρνώντας θα μετέφερα αυτά που έμαθα στην Σχολή και τον Δάσκαλό μου τον Δημήτρη.

Τελικά δεν ασχολήθηκα με το επάγγελμα αφού το 1998 πούλησα τον εξοπλισμό (του fused glass) φεύγοντας για Αμερική και όταν γύρισα ξεκίνησα με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Ο εξοπλισμός για βιτρώ παραμένει στην αποθήκη μου και περιμένει να αποκτήσω ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθώ ξανά.