2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Γ΄ τάξη 2019 - 2020

Ταχ. Διεύθ.: Μπουσίου 38  Τηλέφωνο & fax: 2462022511

e-mail: mail@2dim-greven.gre.sch.gr

 

 

 Αρχική

Γ΄ τάξη 2019-2020

Χρήσιμες Συνδέσεις

etwinning 2019-2020

eTwinning 2019 - 2020

Οι 17 Στόχοι σε κόμικ

«ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ» - παίξτε το επιτραπέζιο των 17 ΣΒΑ

Το site του έργου etwinning Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης

Οι 17 Στόχοι σε κόμικ

«ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ» - παίξτε το επιτραπέζιο των 17 ΣΒΑ

 

https://twinspace.etwinning.net/93147/home

https://17stoxoi.blogspot.com/

"we have a dream, a big dream"  (ονειρευόμαστε έναν κόσμο χαρούμενο και βιώσιμο για όλους και θα παλέψουμε για να το κάνουμε πραγματικότητα) 17 σχολεία-17 εβδομάδες-17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης

 

Σχετικά με το έργο

Με αφορμή την είσοδο φέτος στην τελευταία -και πιο κρίσιμη- δεκαετία της ατζέντας 2030, 17 σχολεία ενώνουν τις δυνάμεις τους, για 17 εβδομάδες, με σκοπό όχι μόνο να κατανοήσουν οι μαθητές τη σημασία των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. αλλά και να ξεκινήσουν μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας ώστε να βάλουμε το λιθαράκι μας για να δημιουργήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έναν καλύτερο και βιώσιμο πλανήτη. Σύνθημά μας είναι η γνωστή φράση του Dalai Lama: «Και μην ξεχνάς ότι αν νομίζεις ότι είσαι πολύ μικρός για να κάνεις τη διαφορά, δοκίμασε να κοιμηθείς με ένα κουνούπι.» Στόχος μας είναι «να γίνουμε τα κουνούπια» που θα αφυπνίσουν την κοινωνία και θα συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην επιτυχία των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του πλανήτη μας.

 

 

ΣΤΌΧΟΙ

Στόχοι που τίθενται: Γνωστικός τομέας Τα παιδιά να : • Εμβαθύνουν σε έννοιες και όρους ήδη γνωστούς • Συσχετίζουν τη θεωρία με την πράξη • Παρατηρούν, αναλύουν και επιλύουν καθημερινά προβλήματα Η ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών αφορά στη(ν) • Κριτική σκέψη και επίλυση προβλημάτων (problem solving) • Συνεργατικότητα /Συλλογικότητα • Ερευνητική διαδικασία και χρήση ψηφιακών εργαλείων • Ανάπτυξη της δεξιότητας αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης Επιθυμούμε να παρακινήσουμε τους μαθητές να: • Πειραματίζονται • Αναπτύσσουν ομαδοσυνεργατικές δεξιότητες Στον ψυχοκινητικό τομέα στοχεύουμε οι μαθητές να: • Συμμετέχουν σε συλλογικές δραστηριότητες • Συζητούν • Συνεργάζονται • Παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της εργασίας τους • Να γίνουν ενεργοί πολίτες Στον συναισθηματικό τομέα, να: • Αποδέχονται επαρκώς τεκμηριωμένες απόψεις/ Αμφισβητούν μη τεκμηριωμένες • Αποδέχονται το λάθος και να το αξιοποιούν μαθαίνοντας μέσα απ’ αυτό • Απολαμβάνουν και να χαίρονται τη διαδικασία συμμετοχής και συνδημιουργίας.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ

Κάθε σχολείο θα επιλέξει δύο από τους δεκαεπτά στόχους και θα συνεργαστεί με ένα άλλο σχολείο (ή και περισσότερα) και θα ασχοληθούν για μία εβδομάδα με τον κάθε στόχο, προτείνοντας και στα υπόλοιπα σχολεία εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με τον στόχο ώστε αυτός να γίνει καλύτερα κατανοητός αλλά και δράσεις για τη διάδοση και τη συμβολή στην επίτευξή του. Κάθε εβδομάδα θα υπάρχουν κοινές δράσεις των σχολείων που αφορούν τον συγκεκριμένο στόχο.
Η προσπάθειά μας αυτή θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου 2020.
Οι ημερομηνίες δεν επιλέχτηκαν τυχαία.
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, 193 ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο, στη συνέλευση του ΟΗΕ, δεσμεύτηκαν σε 17 Παγκόσμιους Στόχους (SDGs), που θέτουν τις βάσεις για ευημερία και ανάπτυξη σε όλο τον πλανήτη με ορίζοντα το 2030.
Στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ για την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλων των πολιτών.

ΑΝΑΜΕΝΌΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ

Το παραγόμενο υλικό και οι προτεινόμενες δραστηριότητες των σχολείων θα συγκεντρωθούν και θα κατηγοριοποιηθούν ανά στόχο σε μια ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε σχολείο ή φορέα που θα ήθελε να ασχοληθεί και να προωθήσει τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Επίσης σχεδιάζουμε ανοιχτές δράσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τους 17 στόχους.
Τέλος, θα συνεργαστούμε με φορείς και οργανώσεις που στόχο έχουν την προώθηση και την επίτευξη των 17 SDGs

Συνεργαζόμενα σχολεία:

2ο Δ.Σ. Γρεβενών

Δημ. Σχ. Σταυρακίου Ιωαννίνων

7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

10ο Δ.Σ. Αιγάλεω

Νηπιαγωγείο Κληματιάς Ιωαννίνων

2ο Δ.Σ. Ορχομενού

Νηπιαγωγείο Παραλιμνίου Σερρών

Δημ. Σχ. Ελεούσας Άρτας

Δημοτικό Σχολείο Κοφίνου Κύπρου

Δημ. Σχ. Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας

Νηπιαγωγείο Κατακόλου

2ο Δ.Σ. Σκάλας Ωρωπού

1ο Νηπιαγωγείο Πάργας

4ο Δ.Σ. Πετρούπολης

Νηπιαγωγείο Χαβαρίου Αμαλιάδας

5ο Νηπιαγωγείο Χώρας Νάξου

Νηπιαγωγείο Δαμαριώνα Νάξου

3ο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Κύπρου

 

 

19/9/2019 Σήμερα στα πλαίσια του προγράμματος etwinning πραγματοποιήσαμε την πρώτη τηλεδιάσκεψη με τα συνεργαζόμενα σχολεία (φωτογραφία)

 

25/9/2019  Σήμερα 4η επέτειος της απόφασης του ΟΗΕ για τους 17 στόχους της  Βιώσιμης Ανάπτυξης η τάξη μας μαζί με άλλα  9 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο  - με περισσότερους από 150 μαθητές/τριες και 12 εκπαιδευτικούς - παρακολούθησαν  μέσω της πλατφόρμας του eTwinning την εισήγηση του μέντορα κ. Αντώνιου Αλεβίζου για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης και με τον τρόπο αυτό σηματοδοτήθηκε και η επίσημη έναρξη του eTwinning project στο οποίο συμμετέχουμε με τίτλο: 
«we have a dream, a BIG dream»!

Η σύνδεση έγινε με τη βοήθεια του  Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου Ιωαννίνων, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα "The Tipping Point in Education" και  συνδέθηκε στην πλατφόρμα 100mentors. Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία σήμερα της 4ης επετείου από την υιοθέτηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη   από τον Ο.Η.Ε.(25/9/2015),  εκπρόσωπος του οποίου είναι ο κος Αλεβίζος στην Ελλάδα  για ζητήματα Βιώσιμης Ανάπτυξης. 
Αποτελεί μέρος της δράσης:  #Act4SDGs  "17 Μέρες 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης"  #17days17goalsgr  που διοργανώνει  Η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη

 


 

Μια σύντομη ταινία κινουμένων σχεδίων, παραγωγής της «Animaskin» για τη UNICEF Νορβηγίας και το Περιφερειακό Κέντρο των Ηνωμένων Εθνών της Νορβηγίας για την υποστήριξη της μάθησης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η απόδοση στα ελληνικά έγινε από το QualityNet Foundation.

 
Τον Σεπτέμβριο του 2015, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, υιοθετήθηκε επίσημα η Ατζέντα 2030 για την Αειφόρο Ανάπτυξη, μέσω των 17 νέων παγκόσμιων στόχων, για έναν καλύτερο κόσμο

 

19/9/2019 Σήμερα στα πλαίσια του προγράμματος etwinning πραγματοποιήσαμε την πρώτη τηλεδιάσκεψη με τα συνεργαζόμενα σχολεία (φωτογραφία)

 

25/9/2019  Σήμερα 4η επέτειος της απόφασης του ΟΗΕ για τους 17 στόχους της  Βιώσιμης Ανάπτυξης η τάξη μας μαζί με άλλα  9 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο  - με περισσότερους από 150 μαθητές/τριες και 12 εκπαιδευτικούς - παρακολούθησαν  μέσω της πλατφόρμας του eTwinning την εισήγηση του μέντορα κ. Αντώνιου Αλεβίζου για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης και με τον τρόπο αυτό σηματοδοτήθηκε και η επίσημη έναρξη του eTwinning project στο οποίο συμμετέχουμε με τίτλο: 
«we have a dream, a BIG dream»! Περισσότερα εδώ...

30/9/2019  Σήμερα ζωγραφίσαμε για το λογότυπο του έργου etwinning Δείτε ένα βίντεο εδώ...

18/10/2019 Σήμερα πραγματοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη με τα συνεργαζόμενα σχολεία στον 2ο στόχο για την εξάλειψη της πείνας και παρουσιάσαμε τις δημιουργίες μας .... Eδώ μπορείτε να δείτε τα ποιήματα και τις ζωγραφιές μας για το 2ο στόχο: "Εξάλειψη της πείνας" και εδώ τον χαρταετό μας για τον ίδιο στόχο...

31/10/2019 Σήμερα κάθε μαθητής πήρε από έναν στόχο και έφτιαξε μια ζωγραφιά με αυτόν...

30/11/2019 Στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και με κύβους με τους 17 στόχους...

19/12/2019 Επίσκεψη στη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη (παραμύθι και χριστουγεννιάτικο δέντρο). Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε στην πλατεία το δέντρο των ευχών και κρεμάσαμε το κι εμείς τις δικές μας με τους κύβους με τους 17 στόχους (φωτο ..1,  ...2,  ..3,  ...4)

20/12/2019 Τηλεδιάσκεψη με συνεργαζόμενα σχολεία του etwinning για χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές για τις γιορτές... ...1

 


 

 big dream" (ονειρευόμαστε έναν κόσμο χαρούμενο και βιώσιμο για όλους και θα παλέψουμε για να το κάνουμε πραγματικότητα) 17 σχολεία-17 εβδομάδες-17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης

Αρχική    Γ΄ τάξη 2019-2020     Χρήσιμες Συνδέσεις    etwinning 2019-2020 

  Σχεδίαση ιστοσελίδας      12-9-2011

Αργύριος Καραλιόλιος

    

 

Μετρητής Επισκεπτών

Τελευταία Ενημέρωση:

21 Ιανουαρίου, 2020

 

 

 

 © 2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών 2011- 2012-2013

Οι Τάξεις μας το 2011- 2012:  Α'  τάξη  Β'  τάξη  Γ'  τάξη  Δ1'  τάξη   Δ2'  τάξη  Ε1΄ τάξη   Ε2΄ τάξη   Στ΄ τάξη