Εισαγωγή στις ΑΕΝ και με απολυτήριο Λυκείου για το τρέχον έτος

Σύμφωνα με νέα Τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα στο ΦΕΚ Α΄ 40/2019 – Ν. 4599/2019 – ΑΡΘΡΟ 25 – ΠΑΡ. 2, δίνεται παράταση για μια ακόμη ακαδημαϊκή χρονιά στη δυνατότητα εισαγωγής αποφοίτων Λυκείων στις ΑΕΝ της χώρας, με όλους τους τρόπους που ίσχυαν μέχρι τη σχολική χρονιά 2017-18. Για το τρέχoν δηλαδή έτος, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και με απολυτήριο Λυκείου.

Σημειώνεται πως από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, η εισαγωγή στις ΑΕΝ θα πραγματοποιείται μόνο μέσω του συστήματος Πανελλαδικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Εκ των εισαγομένων δε ποσοστό 15% θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνον από ΕΠΑΛ Ναυτικού Τομέα και TEE Ναυτικού και Ναυτ/κού Τομέα ειδικότητας Πλοιάρχου ή Μηχανικού.

Επιπλέον με τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο: «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις» δίνεται η δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων των ΕΠΑΛ οι οποίοι ναυτολογούνται, να αποκτούν εγχειρίδιο κατευθυνόμενης εκπαίδευσης σε πλοίο (ΚΕΠ) και πριν την απόκτηση του τίτλου σπουδών. Με τη ρύθμιση αυτή επιτυγχάνεται η σύντμηση του χρόνου απόκτησης αποδεικτικού ναυτικής ικανότητας και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η επαρκής φοίτησή τους.
 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *