Δικαστικός λειτουργός – Προκήρυξη για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών 2010

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών εβδομήντα πέντε (75) σπουδαστών. Ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατά κατεύθυνση, ως ακολούθως: Α. Διοικητική Δικαιοσύνη 20, Β. Πολιτική & Ποινική Δικαιοσύνη 55. Οι γραπτές εξετάσεις θα διενεργηθούν στη Θεσσαλονίκη με χρόνο διεξαγωγής τους το μήνα Ιούνιο του έτους 2010, οι δε προφορικές εξετάσεις θα διενεργηθούν στην Αθήνα κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό από 7 Απριλίου 2010 έως και 30 Απριλίου 2010, στη γραμματεία της Σχολής ή στη γραμματεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας.

Κατεβάστε την προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.


Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και εποπτεύεται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Εδρεύει και λειτουργεί στο Δήμο Καλαμαριάς του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ το τμήμα της το οποίο είναι αρμόδιο για τη διαρκή ή συνεχή ή “δια βίου” επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών, λειτουργεί στην έδρα της Σχολής στη Θεσσαλονίκη και στην Κομοτηνή.
Όργανα Διοίκησης είναι:
το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο χαράσσει τις γενικές κατευθύνσεις της λειτουργίας της και
τα ατομικά όργανα Διοίκησής της, τα οποία στελεχώνουν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

Τα προγράμματα σπουδών (κατάρτισης και επιμόρφωσης) καταρτίζονται από το Συμβούλιο Σπουδών, το οποίο προηγουμένως λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των δύο Συμβουλίων Διδασκόντων (Διοικητικής και Πολιτικής – Ποινικής Κατεύθυνσης) για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.

Πηγή: Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *