Αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος και μείωση ύψους για τις στρατιωτικές σχολές

Σύμφωνα με την προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές για το ακαδημ. έτος 2010-11, οι δείκτες μάζας σώματος διαμορφώνονται ως εξής: Για τα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, οι άντρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν, Δείκτη Μάζας Σώματος, μεταξύ 19-27 (αντί του 20-25). Για τις γυναίκες ο Δείκτης Μάζας Σώματος πρέπει να είναι μεταξύ 18-25 (αντί του 18-22). Επίσης το ύψος των γυναικών μειώνεται από 1,65 στο 1,60.
Κατεβάστε μια εφαρμογή υπολογισμού του δείκτη μάζας σώματος (αποσυμπιέστε και τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο ΒΜΙ.exe) * Η εφαρμογή είναι ενδεικτική και δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσημη μέτρηση η οποία γίνεται από τις υγειονομικές επιτροπές των ενόπλων δυνάμεων.

Μια παρατήρηση για το γεγονός των αλλαγών στα σωματομετρικά στοιχεία και κυρίως στο ύψος:
Οι μαθητές/τριες των ΕΠΑΛ Α’ ομάδας που θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι/ες για τις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών δεν γνώριζαν για την μείωση του ελαχίστου απαιτούμενου ύψους (δεν ενημερώθηκαν επισήμως). Ενδεχομένως μερικοί από αυτούς δεν επέλεξαν τις συγκεκριμένες σχολές στο μηχανογραφικό διότι δεν είχαν το απαιτούμενο ύψος που μέχρι τότε έθετε ως όριο το ΓΕΕΘΑ.
Να σημειώσουμε πως αυτοί οι μαθητές/τριες υπέβαλαν το μηχανογραφικό τους από 3-16 Μαρτίου 2010 ενώ η προκήρυξη βγήκε στις 14 Απριλίου 2010

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *