Αθλητές ? εγγραφή στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Για την εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το βασικότερο από τα δικαιολογητικά είναι η βεβαίωση εγγραφής στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του άρθρου 34 του Ν.2725/99 ή όπως αυτό αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 8 του άρθρου 18 του Ν.3708/08.

Α. Οι μαθητές που έχουν πετύχει 1-3 νίκη σε Πανελλήνιους Μαθητικούς Σχολικούς Αγώνες πρέπει να κάνουν τα εξής βήματα για να πάρουν την παραπάνω βεβαίωση.

1. Να αιτηθούν τη έκδοση βεβαίωσης της Πανελλήνιας Σχολικής Νίκης από τη Δ/νση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση και στέλνοντάς την με Fax. στο 210-3442210. (τηλ. επικοινωνίας Δ/νσης Φυσικής Αγωγής: 210-3442206, 210-3443090)

2. Αφού παραλάβουν τη βεβαίωση μαζί με μια σειρά σχετικών εγγράφων από το Υπουργείο Παιδείας στη συνέχεια θα πρέπει να τα αποστείλουν μαζί με σχετική αίτηση και επικυρωμένη φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με την οποία θα αιτούνται πλέον την εγγραφή τους στον ειδικό πίνακα της Γ.Γ.Α. και την έκδοση σχετικής βεβαίωσης.  Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα τηλ. της Γ.Γ.Α. 210-6496412, 413, 414, 415 και να ρωτήσουν για τυχόν επιπλέον δικαιολογητικά που απαιτούνται και σε ποιό ακριβώς τμήμα αθλήματος της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α. πρέπει να αποσταλούν.

Β. Οι μαθητές που έχουν πετύχει αγωνιστικές διακρίσεις διαφόρων αναγνωρισμένων αθλημάτων θα πρέπει για το 1ο βήμα της έκδοσης της βεβαίωσης να αποταθούν στην αντίστοιχη Ομοσπονδία του αθλήματός τους. Εκεί θα τους δώσουν πληροφορίες για τον τύπο της αίτησης (αν θα είναι κάποια ειδική ή απλή αίτηση).

Οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των Αθλητικών Ομοσπονδιών βρίσκονται δημοσιευμένα στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όλες οι παραπάνω διαδικασίες ασκούνται ατομικά από τον κάθε ανδιαφερόμενο. Δεν αποτελούν υποχρέωση ούτε του αθλητικού συλλόγου του αθλητή ούτε του σχολείου προκειμένου για σχολικές διακρίσεις.

Για να δείτε τη φετινή εγκύκλιο (2010) για την εισαγωγή αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατευθυνθείτε εδώ.

{jcomments on}

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *