Στις άμεσες προτεραιότητες του Υπ. Παιδείας η κατάθεση των μηχανογραφικών όλων των υποψηφίων τον Μάρτιο

Σε συνέντευξη τύπου ο Υφ. Παιδείας κ. Ιω. Πανάρετος δήλωσε μεταξύ των άλλων και τα εξής:

Υφυπουργός: Τα προβλήματα είναι πολλά. Μερικά από αυτά μπορούν να λυθούν άμεσα, άλλα δεν είναι τόσο εύκολα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση όπου οι εξετάσεις αρχίζουν στις αρχές Μαΐου και τελειώνουν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό δεν αφορά μόνο την χρονική διάρκεια, αλλά και τις ισότητες των ευκαιριών που πρέπει να διέπουν το σύστημα εισαγωγής. Δεν μπορεί επίσης να υπάρχουν τόσες διαφορετικές εξετάσεις για να αξιολογήσουν ανθρώπους που έχουν τον ίδιο στόχο (την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση). Στην κατεύθυνση αυτή, αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα είναι:

η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων τον Μάρτιο από όλους τους υποψηφίους (με τον μεγάλο αριθμό τμημάτων που δηλώνονται σήμερα ο σκοπός για τον οποίο προσδιορίστηκε η υποβολή των μηχανογραφικών μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών δεν εξυπηρετείται).
– Η κατάργηση των ξεχωριστών εξετάσεων για τους ομογενείς.
– Η αλλαγή των προϋποθέσεων εισαγωγής των υποψηφίων αλλοδαπών.


Όλη η συνέντευξη του Υφ. Παιδείας εδώ: http://panaretos.blogspot.com/2010/09/city-press.html

Σ.Σ.: Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι και τη χρονιά που μας πέρασε οι υποψήφιοι/ες ΕΠΑΛ Α΄ ομάδας υπέβαλλαν τα μηχανογραφικά τους κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου (πριν την ανακοίνωση των βαθμών). Οι Έλληνες/ίδες του εξωτερικού το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου (πριν την ανακοίνωση των βαθμών), οι υποψήφιοι/ες Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Β’ ομάδας (μετά την ανακοίνωση των βαθμών) κατά το πρώτο 20 ήμερο του Ιουλίου και οι υποψήφιοι/ες αλλογενείς – αλλοδαποί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου (μετά την ανακοίνωση των βαθμών).

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *