Νέα (τρίτη) διευκρινιστική εγκύκλιος για τις εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια

Με νέα (τρίτη κατά σειρά) διευκρινιστική εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει τι ισχύει στις εγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ.

Έτσι:
1.α. Το εδάφιο 3βί, παρ. 7, άρθρο 47 του ν.3848/2010 αναφέρεται στους κατόχους πτυχίου Α’ Κύκλου ΤΕΕ οι οποίοι εγγράφονται στην Γ’ Τάξη ΕΠΑ.Λ. στην ίδια ειδικότητα ή σε ειδικότητες των οποίων τα προγράμματα σπουδών της Β’ Τάξης τους είναι κοινά σε μεγάλο ποσοστό με τα προγράμματα σπουδών της Β’ Τάξης ΕΠΑ.Λ. του αντίστοιχου τομέα και παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας.
Στην περίπτωση όπου δεν πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις οι μαθητές του ανωτέρω εδαφίου καθώς και οι πτυχιούχοι Α’ Κύκλου ΤΕΕ (του ν. 2640/1998) άλλων Υπουργείων δεν εγγράφονται στην Γ’ τάξη ΕΠΑ.Λ.

Ωστόσο, δύνανται να εγγραφούν στην Β’ Τάξη ΕΠΑ.Λ. και να παρακολουθήσουν όλα τα μαθήματα εκτός και αν κατέχουν ήδη απολυτήριο οπότε παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας.
Επίσης δύνανται να εγγραφούν στην Β’ Τάξη ΕΠΑ.Σ., σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.3748/2009.
β. Οι μαθητές που εγγράφονται στα ΕΠΑ.Λ με απολυτήριο Τ.Ε.Λ., Ε.Π.Λ., ΕΠΑ.Λ., παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας και αποκτούν μόνο πτυχίο.
Όσοι εξ αυτών οφείλουν μαθήματα πτυχίου δεν μπορούν να εγγραφούν προς απόκτηση ίδιας ειδικότητας του τομέα που είχαν παρακολουθήσει.
γ. Οι μαθητές που εγγράφονται στα ΕΠΑ.Λ. με πτυχίο Τ.Ε.Λ., ΕΠΑ.Λ., Ε.Π.Λ., Β’ Κύκλου Τ.Ε.Ε. παρακολουθούν όλα τα μαθήματα και αποκτούν πτυχίο και απολυτήριο.
Εφόσον όμως κατέχουν απολυτήριο Γ.Ε.Λ., Τ.Ε.Λ., Ε.Π.Λ., ή ΕΠΑ.Λ. ή οφείλουν μαθήματα προς απόκτηση του, παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας και αποκτούν μόνο πτυχίο (προς αποφυγή απόκτησης δεύτερου απολυτηρίου).
2. Το όριο των απουσιών για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης στους μαθητές οι οποίοι δεν παρακολουθούν μαθήματα Γενικής Παιδείας μειώνεται αναλογικά με προσαύξηση πέντε (5) απουσιών.
3. Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν μόνο οι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑ.Λ., σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν .3748/2009.
4. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του Π.Δ.50/2008 και οι άλλες σχετικές διατάξεις που διέπουν τα ΕΠΑ.Λ.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *