Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση μαθητών και αποφοίτων στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2013

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2013, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η διαδικασία αφορά:

α) στους μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (Ημερήσιων – Εσπερινών) οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων για απόκτηση απολυτηρίου και για εισαγωγή στις σχολές ή τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
β) στους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων (Ημερήσιων – Εσπερινών) ή άλλου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαφορετικού τύπου από αυτόν του Γενικού Λυκείου οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του  Γενικού Λυκείου  για εισαγωγή στις σχολές ή τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
γ) στους υποψηφίους (μαθητές και αποφοίτους) των ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Β) οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του ημερήσιου ή εσπερινού Γενικού Λυκείου αντίστοιχα και των μαθημάτων ειδικότητας, για εισαγωγή σε σχολές ή τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
δ) στους υποψηφίους (μαθητές και αποφοίτους) των ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Α), στους αποφοίτους Β΄ Κύκλου ημερησίων και εσπερινών ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή σε σχολές ή τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΤΕΙ κ.λ.π.).
ε) στους μαθητές της τελευταίας τάξης των Λυκείων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων για απόκτηση απολυτηρίου και για εισαγωγή στις σχολές ή τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι γνωματεύσεις που χορηγούνται κατά περίπτωση από τις Υγειονομικές Επιτροπές, καθώς και οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ) ή των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων υποβάλλονται με σχετική αίτηση:          

α) από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (Ημερήσιων – Εσπερινών) στο Διευθυντή του Λυκείου τους μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2013.
β) από τους αποφοίτους των (Ημερήσιων-Εσπερινών) Γενικών Λυκείων ή άλλου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαφορετικού τύπου από αυτόν του Γενικού Λυκείου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού Λυκείου, στο Λύκειο κατάθεσης της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2013.
γ) από τους υποψηφίους μαθητές και αποφοίτους των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), (Ημερήσιων και Εσπερινών), οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, στο Διευθυντή του ΕΠΑΛ τους μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2013.
δ) από τους υποψηφίους μαθητές και αποφοίτους των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄), (Ημερήσιων και Εσπερινών), τους αποφοίτους Β΄ κύκλου ΤΕΕ, (Ημερήσιων και Εσπερινών) τους κατόχους πτυχίου ειδικότητας των πρώην ΤΕΛ (Ημερήσιων και Εσπερινών), καθώς και τους κατόχους πτυχίου ειδικότητας των Ναυτικών Λυκείων (Ημερήσιων και Εσπερινών) οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι γνωματεύσεις υποβάλλονται στο ΕΠΑΛ κατάθεσης της Αίτησης Δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2013.
ε) από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των Λυκείων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Στην περίπτωση συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις οι γνωματεύσεις υποβάλλονται  στο Λύκειο υποβολής της αίτησης –δήλωσης μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2013.

Ειδικά οι γνωματεύσεις που θα ισχύσουν μετά την απόφαση της Δευτεροβάθμιας ΕΔΕΑ,  μπορούν να υποβάλλονται στα οικεία Λύκεια μέχρι τέλος Μαρτίου 2013.

Οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ ή των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων των οποίων η ισχύς έχει λήξει οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους γίνονται δεκτές για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους αυτού.

Αρμόδια ΚΕΔΔΥ και ΙΠΔ: Τα ΚΕΔΔΥ, τα οποία χορηγούν τις γνωματεύσεις των προαναφερομένων μαθησιακών δυσκολιών, λειτουργούν στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το Λύκειο φοίτησης του μαθητή. Τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, των οποίων οι γνωματεύσεις για τις προαναφερόμενες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, που εξακολουθούν να ισχύουν για το σχολικό έτος 2012-2013, περιλαμβάνονται στον επικαιροποιημένο πίνακα της με αριθμ. 139843/Γ6/9-11-2012 εγκυκλίου της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, η οποία σας έχει αποσταλεί (πληροφορίες: τηλ. 210-3442929).
Τονίζεται ότι στις γνωματεύσεις θα πρέπει να αναφέρεται η διάρκεια ισχύος τους ή να αναγράφεται ο χρόνος επαναξιολόγησης του μαθητή.

Νέος επικαιροποιημένος πίνακας των πιστοποιημένων Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων όπως αυτός στάλθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας με το διαβιβαστικό αρ. Υ5 α,β/Γ.Π. 316/15/1/2013. Η εγκύκλιος 139843/Γ6/9.11.2012 ως προς το υπόλοιπο περιεχόμενό της συνεχίζει να ισχύει.

Αναλυτικές πληροφορίες διαβάστε στην σχετική εγκύκλιο.

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *