Αίτηση – Δήλωση υποψηφίων για το 10% (Στρατιωτικές – Αστυνομικές σχολές, ΤΕΦΑΑ, ΑΕΝ)

Τη συγκεκριμένη Αίτηση ? Δήλωση υποβάλλουν οι απόφοιτοι ? κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης Ημερησίων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) των ετών 2011 ή 2012, οι οποίοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση) για την εισαγωγή τους σε Σχολές και Τμήματα των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπ/κών Ιδρυμάτων, των Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων υνάμεων, των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας*, των Σχολών της Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και τα ΤΕΦΑΑ. Για όλα τα υπόλοιπα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι υποψήφιοι για το 10% δεν υποβάλλουν Αίτηση ? Δήλωση αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. * ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

Επισημαίνεται ότι η υποβολή της Αίτησης ? Δήλωσης είναι απλώς ενδεικτική της επιθυμίας του υποψηφίου για την εισαγωγή στα παραπάνω τμήματα και σχολές και βοηθά στη δημιουργία αρχείου για τις σχολές αυτές. Όμως για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει ο υποψήφιος στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή πρέπει να υποβάλει οπωσδήποτε και αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία* ή στο Εμπορικό Ναυτικό σύμφωνα με τις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και στο χρονικό διάστημα που θα ορίζεται. Ανάλογα, ο υποψήφιος για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ θα πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στις επιτροπές Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας που θα πληροφορηθεί από το σχολείο του την περίοδο των εξετάσεων (Ιούνιος 2013).
* ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων δεν μπορούν να εξεταστούν σε ειδικό μάθημα.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο όσοι απέκτησαν την τελευταία Βεβαίωση πρόσβασης το 2011 ή το 2012 μπορούν να είναι υποψήφιοι με το 10% των θέσεωνγια δύο (2) συγκεκριμένα από τα πέντε (5) επιστημονικά πεδία ανάλογα με την κατεύθυνση στα μαθήματα της οποίας έχουν εξεταστεί και με το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας που έχουν εξεταστεί πανελλαδικά.

Η Αίτηση ? Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο. Το έντυπο της Αίτησης ? ήλωσης έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο (στην επίσημη ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ/ΤΕΕ/Έντυπα Εξετάσεων), από όπου μπορεί να τυπωθεί είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε από το Λύκειο και να διανεμηθεί στους ενδιαφερομένους. Ο υποψήφιος επιλέγει και συμπληρώνει την Αίτηση ? Δήλωση και στη συνέχεια την υποβάλλει ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία στο Λύκειο απόφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο χωρίς άλλα δικαιολογητικά. Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης ?Δήλωσης για το 10% αρχίζει τη ευτέρα 18 Φεβρουαρίου και λήγει την Τρίτη 5 Μαρτίου του 2013.

Κατεβάστε το Υπόδειγμα Αίτησης Δήλωσης 10%

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *