Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών για τις Στρατιωτικές Σχολές 2013-2014

Ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ η Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ), Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Τεχνικών Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημαντικά στοιχεία για τους υποψήφιους των συγκεκριμένων σχολών:

Χωρίς την προϋπόθεση του γένους εκδόθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

– Ο αριθμός των θέσεων θα κοινοποιηθεί με νέα προκήρυξη (συμπληρωματική), μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των συναρμοδίων Υπουργείων. Ο αριθμός των εισακτέων των στρατιωτικών σχολών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 αναμένεται να είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με πέρσι.
Δεν προκηρύσσονται θέσεις για τη Σχολή Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) της Πολεμικής Αεροπορίας.
Δεν είναι δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντων για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων, οι οποίες δημιουργούνται λόγω μη παρουσιάσεως, παραιτήσεως ή απομακρύνσεως των υποψηφίων που έχουν κριθεί εισακτέοι στις Σχολές.
– Οι υποψήφιοι υποβάλουν με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι 23 Απριλίου 2013, μια πλήρη σειρά δικαιολογητικών ΜΟΝΟ στη σχολή πρώτης προτίμησής τους ή στη ΔΑΕ αν αυτή είναι σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.
– Οι Προκαταρτικές εξετάσεις ΠΚΕ (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές) είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψήφιους και διενεργούνται στη Σχολή πρώτης προτίμησης.
– Οι Προκαταρτικές εξετάσεις ΠΚΕ (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές) είναι υποχρεωτικές και για τους υποψήφιους που είχαν υποβληθεί σε αυτές στο παρελθόν είτε στην ίδια είτε σε άλλη Σχολή.

– Οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας Έλληνες-ίδες του Εξωτερικού υποβάλλουν το αργότερο μέχρι 8 Ιουλίου 2013, με την ίδια διαδικασία τα δικαιολογητικά τους.

– Σύμφωνα με την προκήρυξη οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα μεγαλύτερο από ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70) και Δείκτη Μάζας Σώματος (Δ.Μ.Σ.) μεταξύ 19-27. Οι γυναίκες υποψήφιες πρέπει να έχουν ανάστημα μεγαλύτερο από ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά (1,60) και Δείκτη Μάζας Σώματος (Δ.Μ.Σ.) μεταξύ 18-25. Ως Δείκτης Μάζας Σώματος (Δ.Μ.Σ.) νοείται το πηλίκο του σωματικού βάρους των υποψηφίων σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα. (Παράδειγμα: Ένας υποψήφιος με ύψος 1,75 μέτρα και βάρος 74 κιλά έχει Δ.Μ.Σ. 74/(1,75Χ1,75) = 24,16

Κατεβάστε μια εφαρμογή υπολογισμού του δείκτη μάζας σώματος (αποσυμπιέστε και τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο ΒΜΙ.exe)
* Η εφαρμογή είναι ενδεικτική και δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσημη μέτρηση η οποία γίνεται από τις υγειονομικές επιτροπές.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *