Τα 8 επίπεδα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων

Γνωρίζεις το επίπεδο των προσόντων σου;

Μπορείς κι εσύ να βρεις σε ποιο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (ΕΠΠ) ανήκουν τα προσόντα σου, δηλαδή οι τίτλοι σπουδών που απέκτησες από την τυπική εκπαίδευση στην Ελλάδα ή και από την Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση μετά από πιστοποίηση.

To Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων (ΕΠΠ) είναι ένα πλαίσιο με οκτώ (8) επίπεδα, στα οποία κατατάσσονται αρχικά οι τίτλοι σπουδών /τα προσόντα, που έχουν αποκτηθεί μέσω του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος και της αρχικής επαγγελματικής κατάρισης μετά από πιστοποίηση.

Τα οκτώ (8) επίπεδα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (ΕΠΠ) καλύπτουν όλο το φάσμα των προσόντων του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος από την πρωτοβάθμια έως την ανωτάτη εκπαίδευση και των προσόντων της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης μετά από πιστοποίηση.

Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων απευθύνεται σε όλους που μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη που προσφέρει:

* Εκπαιδευόμενους
* Εργαζόμενους,
* Ανέργους,
* Εργοδότες,
* Παρόχους εκπαίδευσης και κατάρτισης,
* Φορείς πιστοποίησης προσόντων,
* Συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού,
* Επαγγελματικούς κλάδους,
* Κοινωνικούς εταίρους.
* Επιμελητήρια,
* Κοινωνικούς φορείς και
* σε κάθε πολίτη, κάτοχο τίτλων σπουδών.

Τώρα μπορείς να παρουσιάζεις το περιεχόμενο των προσόντων σου, με αναφορά στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων. Με την ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (ΕΠΠ) διασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού εργαλείου μέσω του οποίου μπορούν να περιγραφούν και να αποτιμηθούν όλοι οι τίτλοι σπουδών, οι οποίοι απονέμονται στην Ελλάδα.

Τα 8 επίπεδα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *