Αρχική > Ιστορική Αναδρομή

Μια διαδρομή μέσα στο χρόνο

 


Πιστά αντίγραφα αρχαίων τεχνολογικών επιτευγμάτων

 

 

Άνθρωπος. Το μόνο λογικό ον του πλανήτη μας. Όμως, αν και προικισμένος με τη λογική, υστερεί απέναντι στα περισσότερα ζώα σε μυϊκή δύναμη. Έτσι, προσπάθησε να μειώσει στο ελάχιστο αυτήν τη διαφορά  θέλοντας να μεγαλώσει τη δύναμή του για να μπορεί να κάνει εύκολα τις δουλειές του. Κατασκεύασε λοιπόν διάφορα εργαλεία και συσκευές, που θα έκαναν την ζωή του ευκολότερη και πιο απλή.

 

Την ανάγκη να  χρησιμοποιήσει  εργαλεία, την ένοιωσε ο άνθρωπος από την παλαιολιθική εποχή  κατασκευάζοντας  πέτρινα εργαλεία και όπλα, λαξεύοντας  λίθους. Πάρα πολλά τέτοια εργαλεία έχουν βρεθεί σε διάφορους παλαιολιθικούς οικισμούς. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν όμως, ότι η ανακάλυψη του εργαλείου έγινε παλαιότερα.

 

Απ΄ότι φαίνεται σε διάφορες σπηλαιογραφίες πριν την παλαιολιθική εποχή,  το πρώτο εργαλείο ήταν ένα ξύλο, που τον βοηθούσε να κατεβάζει καρπούς από τα δέντρα. Φυσικά, καθώς περνούσε ο καιρός και αναπτυσσόταν περισσότερο η πνευματική του εξέλιξη, ο άνθρωπος άρχισε να αφήνει τα εργαλεία που του πρόσφερε η φύση και να κατασκευάζει τα δικά του. Αρκετά χρόνια αργότερα, άρχισε να κατασκευάζει διάφορες συσκευές αλλά και μηχανήματα. Σιγά σιγά, με την πάροδο των χρόνων, ο άνθρωπος, κατόρθωσε  να κατασκευάσει  εργαλεία, μηχανήματα και συσκευές, που δουλεύουν από μόνα τους, αλλά και συσκευές – κατασκευές – μηχανές που "σκέφτονται μόνες τους"  ή που σκέφτονται αντί για αυτόν.

 

Βέβαια , ποτέ δεν σταμάτησε να ψάχνει με ποιόν τρόπο θα συνεχίσει να εξελίσσει τα μέσα που έχει κατασκευάσει για τους λόγους που αναφέραμε. Έτσι λοιπόν, υπάρχουν επίσης αρκετά επιτεύγματα που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, και (ίσως) κάποια από αυτά τα δούμε αργότερα. Πάμε λοιπόν, να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι στο χρόνο. Από το χθες έως σήμερα και από το σήμερα στο αύριο.