Διατροφικές διαδρομές > Αρχαία Ελληνική διατροφή
Η διατροφή των Αρχαίων
Ο Αθήναιος στο έργο του "Δειπνο- σοφισταί" περιγράφει τις διατροφι- κές συνήθειες των αρχαίων...
Τα δημητριακά
Ο ρόλος των δημητριακών (στάρι, όλυρα, κριθάρι) στην διατροφή των αρχαίων Ελλήνων...
Το λάδι
Οι αρχαίοι στηρίζονταν κατά κύριο λόγο στο λάδι της ελιάς για την προμήθεια του λίπους...
Το κρέας
Η κατανάλωση κρέατος σχετίζεται με την οικονομική επιφάνεια του σπιτικού και τη γεωγραφική θέση
Το ψάρι
Αρχαία στήλη που βρέθηκε στην Κωπαϊδα περιέχει τιμοκατάλογο ψαριών με οικονομικότερες τις..
Φρούτα, λαχανικά, όσπρια
Τα φρούτα τρώγονταν ως επιδόρ- πιο ενώ το τυπικό φαγητό του μέσου εργάτη ήταν η φακή...
To κρασί
Η Σπάρτη ήταν η μοναδική πόλη όπου επιτρεπόταν στις γυναίκες να καταναλώνουν κρασί...