Μαγειρική -Ζαχαροπλαστική

Λουκουμάδες

  • Εκτύπωση

Λουκουμάδες Σαμοθράκης

Χρειαζόμαστε  2 φιλτζάνια αλεύρι  2 φιλτζάνια νερό μαγιά  λάδι για τηγάνισμα κατά προτίμηση ηλιέλαιο και ένα τηγάνη βαθύ ή μια κατσαρόλαΑνακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και  και προσθέτουμε και το νερό με τέτοιο τρόπο ώστε να φτιάξουμε ζύμη σαν αλοιφή βάζουμε λίγο αλάτι  και την σκεπάζουμε με ένα πανί για περίπου 40 λεπτά μέχρι να  φουσκώσει καλά Σε βαθύ τηγάνη ή  μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε  το λάδι σε δυνατή φωτιά  Με το χέρι μας πιάνουμε  μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγεί λίγο ζυμάρι  Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο εχουμε βουτήξει σε νερό κόβουμε τον λουκουμά  και τον ρίχνουμε στο λάδι μέχρι να ψηθεί  Μετά βγάζουμε τους λουκουμάδες  με μια τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Σερβίρουμε με μέλι Σαμοθράκης και προαιρετικά βάζουμε και κανέλα ή ότι άλλο μας αρέσει Για παράδειγμα μια καλή γεύση είναι να χρησιμοποιήσουμε ζαχαρόνερο (500 ml  νερό και 3 κουταλιες ζάχαρη) ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί κατσικίσιο Σαμοθράκης. Ανοίγουμε τον λουκουμά στη μέση και βαζουμε ένα κομμάτι τυρί