Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,

Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.

Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.

Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.

 

Ημερήσιο Ωροσκόπιο

Ελληνική Τηλεόραση

Λεμονόπιτα "Λίτσας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Λεμονόπιτα


Υλικά

450 γραμμάρια αλεύρι
1 κούπα λάδι (250 ml)
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά

Περισσότερα...
 

Σάλτσα για κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο "Ειρήνης"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: Σάλτσα για κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο


Υλικά
1/2 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μελί

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα περιχύνουμε πάνω στο κοτόπουλο και τις πατάτες.

Μπουρέκια Σάμου με γλυκιά κολοκύθα "Δώρας Θρασυβούλου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή Σαμιώτικη συνταγή (πίτα): μπουρέκια Σάμου με γλυκιά κολοκύθα


ΥΛΙΚΑ για τη ΓΕΜΙΣΗ

1 κιλό βρασμένη ή ψημένη κολοκύθα
2 κρεμμύδια ξερά

Περισσότερα...

Χαλβάς σιμιγδαλένιος "Λίτσας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή Θεσσαλική συνταγή (γλυκό): Χαλβάς σιμιγδαλένιος


Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού  σιμιγδάλι χοντρό
1         "              "       λάδι
2         "              "       ζάχαρη
5         "              "       νερό
¼        "              "       καρυδόψιχα
¼        "              "       σταφίδες
2 κομμάτια κανέλλας
3 γαρύφαλλα
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζετε το νερό  με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά επί 2-3 λεπτά.
Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι.
Το καβουρδίζετε και ρίχνετε την καρυδόψιχα. Όταν κοκκινίσει ρίχνετε τις σταφίδες αφού το τραβήξετε από τη φωτιά, ρίχνετε και το σιρόπι και ανακατεύετε στη φωτιά έως ότου πήξει ελαφρά.
Σκεπάζετε το χαλβά και φορμάρετε όταν βγει από τη φόρμα  πασπαλίστε με κανέλλα.

Ο Χαλβάς σιμιγδαλένιος της "Λίτσας" είναι ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό.

Σάλτσα για ψάρι "Δέσποινας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: Σάλτσα για ψάρι


ΥΛΙΚΑ
½  ποτήρι του νερού λάδι.
Μαϊντανό και σκόρδο όσο εσείς θέλετε και χυμό από 2 λεμόνια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα μαζί στο μούλτι μέχρι να λιώσουν.

Ειδική για ψάρι ψητό.

Σελίδα 4 από 8