Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,

Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.

Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.

Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.

 

Ημερήσιο Ωροσκόπιο

Ελληνική Τηλεόραση

Κέικ σοκολάτας "Κοκλώνη Γωγώ"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνταγή γλυκού: Κέικ σοκολάτας


ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ.
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη.
4 αβγά.
4 βανίλιες.
ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
1 ποτήρι γάλα ή ½ ποτήρι γάλα και ½  ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
1 ½ κουταλιά της σούπας κακάο.
2 σοκολάτες γάλακτος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο 3-4 λεπτά, μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και ένα - ένα τα αβγά, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.  Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ  λίγο αλεύρι και λίγο γάλα και τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τη μισή ζύμη και τη ρίχνουμε στη φόρμα και στην υπόλοιπη μισή ζύμη προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας το με το μίξερ. Προσθέτουμε το μίγμα  στη φόρμα.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180° C  για 50 λεπτά με 1 ώρα. Το κέικ είναι έτοιμο όταν το τρυπήσουμε με αιχμηρό αντικείμενο και δεν αφήσει επάνω του υγρασία. 
Όταν κρυώσει λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί (κατσαρολάκι και αυτό επάνω σε κατσαρόλα που βράζει νερό) και περιχύνουμε το κέικ με το λιωμένο μίγμα.

 

Cheesecake κεράσι "Παρασκευής"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνταγή γλυκού: Cheesecake κεράσι


ΥΛΙΚΑ
1 ½  πακέτο μπισκότα «Παπαδοπούλου» Μιράντα,
1 βιτάμ,
1 κρέμα γάλακτος φυτική,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα,
2 κουτιά «Φιλαδέλφια» τυρί  (250 Χ 2) gr,
1 μαρμελάδα «Spin Span» κεράσι και
1 Fruit ζελέ κεράσι «Γιώτης».

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σένα pyrex στρώνουμε τα μπισκότα πολύ καλά τριμμένα.  Περιχύνουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βιτάμ και τα πατάμε με ένα πιρούνι.

Χτυπάμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το τυρί «Φιλαδέλφια».  Το μίγμα αυτό το ρίχνουμε στα μπισκότα και βάζουμε το pyrex στο ψυγείο για ένα τέταρτο.

Φτιάχνουμε  το ζελέ (όπως αναγράφεται στη συνταγή του κουτιού), ρίχνουμε και τη μαρμελάδα και το βάζουμε στο ψυγείο μόνο του να παγώσει καλά (στη συντήρηση).  Τέλος το μίγμα (ζελέ και μαρμελάδας) το αλείφουμε επάνω στο άλλο μίγμα και μετά το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

112 αριθμός έκτακτου ανάγκης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πανευρωπαϊκός αριθμός έκτακτου ανάγκης είναι ο 112.

Αχρείαστος να είναι.

Πανευρωπαϊκός αριθμός έκτακτου ανάγκης είναι ο " 112 "


Τζατζίκι παραδοσιακό "Ειρήνης"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: Τζατζίκι παραδοσιακό


Υλικά
1 αγγούρι
μισό κιλό γιαούρτι
3 - 4 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο

Περισσότερα...

Τηγανιτές Σάμου "Δώρας Θρασυβούλου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Για πρωινό, ή απογευματινό με μέλι, ή με τυρί

Υλικά
500    γραμμάρια  αλεύρι  φαριν  απ.
3 κουτάλια   σούπας λάδι.
1 αυγό. 
1 κ.  τσαγιού   αλάτι.
1 κουτί   γάλα  εβαπορέ    αφαιρούμε   1/2  φλιτζάνι
Και ελάχιστο χλιαρό νερό.
Τόσο όσο  να πετύχετε μια ζύμη.  Δίχως, να κολλά στα χέρια

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα μαζί στο κάδο του μίξερ, ρίχνοντας το γάλα έως γίνει μια ζύμη που να μην κολλά, βάζουμε λίγο νεράκι στο τέλος  έως να επιτύχετε, μια ζύμη, κανονική, την βάζουμε μέσα σε polybag και την αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί.   Κατόπιν κόβουμε την ζύμη την κάνουμε σε μπαστούνια και τη κόβουμε κομμάτια ανοίγουμε   κάθε κομμάτι με το πλάστη στρογγυλές τηγανιτές, έχουμε σε κατσαρόλι μέχρι τη μέση καλαμποκέλαιο να κόψει.
Ρίχνουμε μια μια γυρίζοντας μόλις φουσκώνεις από την άλλη πλευρά για λίγα λεπτά.  Τρίβουμε μετά πάνω τυρί, η μέλι.

Καλή Επιτυχία!!

Σελίδα 5 από 10