Τι κάναμε στο project με μία ματιά;

  • 19 ώρες στην αίθουσα του εργαστηρίου φυσικών επιστημών με: Ενασχόληση με θέματα διατροφής, συζητήσεις στις ομάδες/ ολομέλεια και παρουσιάσεις. Ομαδικές δραστηριότητες όπως η δημιουργική γραφή.
  • Δημιουργία ιστοσελίδας.
  • Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Παλλήνης.
  • Παρακολούθηση προαιρετικά της θεατρικής παράστασης “Το δείπνο”.
  • Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Tasty.

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Tasty

Οι μαθητές του project, η υπεύθυνη καθηγήτρια καθώς και η κ. Πανογιάννη -φιλόλογος του σχολείου μας- επισκεφτήκαμε την Πέμπτη 16 Μαϊού το εργοστάσιο της Tasty που βρίσκεται στον Α. Στέφανο. Ενημερωθήκαμε από τον υπεύθυνο ξεναγήσεων του εργοστασίου σχετικά με την ιστορία της Tasty όπου ξεκίνησε 1973 στην Αθήνα ως μια εταιρεία γενικών τροφίμων και τo 1987 έγινε μέλος της Frito Lay International που ανήκει στον όμιλο της PepsiCo. Ενημερωθήκαμε για διαδικασίες παραγωγής προϊόντων της Tasty καθώς και για θέσεις εργασίες σε αυτήν. Τέλος ο υπεύθυνος ξεναγήσεων μας συνόδευσε στο χώρο παραγωγής όπου εντυπωσιαστήκαμε από τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες καθώς και στο χώρο συσκευασίας.

“Το δείπνο” μια θεατρική παράσταση

Παρακολουθήσαμε στις 30 Μαρτίου 2019 ομάδα μαθητών και τρεις καθηγητές του σχολείου μας την θεατρική παράσταση “Το δείπνο” του Ολλανδού συγγραφέα Χέρμαν Κοχ που ανέβηκε στο Σύγχρονο θέατρο σε σκηνοθεσία Λ. Μελεμέ με τους: Στ. Μάινα, Λ. Γεωργακόπουλο, Κ. Λέχου, Κ. Μισιχρόνη, Γ. Κοτανίδης.
Η επιλογή της παράστασης έγινε με αφορμή τον τίτλο της που σχετίζεται έμμεσα με το θέμα του project και με κύριο κριτήριο ότι αποτελεί ένα σύγχρονο κοινωνικό έργο που διαρρηγνύει την εικόνα της φαινομενικά ευτυχισμένης, σύγχρονης αστικής οικογένειας μέσα από ένα επικίνδυνο δείπνο που εξελίσσεται σε αγώνα επιβίωσης.
Η αντιδιαστολή μεταξύ του πολυτελούς σκηνικού περιβάλλοντος και της παρακμής των ανθρώπων που φιλοξενεί επιτυγχάνεται στην παράσταση κυρίως χάρη στο ρόλο του μετρ του εστιατορίου. Ο οποίος με τις περιγραφές gourmet πιάτων και ακριβών κρασιών και την ειρωνική του παρουσία ξεγυμνώνει τον υποκριτικό καθωσπρεπισμό της «εκλεκτής» πελατείας του·