Αρχική

 

Βιβλία

 

Δημοσιεύσεις

 

Απάνθισμα

 

Εκδηλώσεις

 

Βιογραφικό

 

Επικοινωνία

 

Έκθεση φωτογραφίας:

"Μνημεία και φύση", (3-5-2019)

 

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ

 

   Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχημένων εκθέσεων φωτογραφίας των τελευταίων χρόνων, κάλεσε για άλλη μια φορά τους φίλους της και «εραστές» της φωτογραφικής τέχνης να πάρουν μέρος στην έκθεση φωτογραφίας της με θέμα «Μνημεία και φύση».

    Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν 47 άτομα, και επιλέχθηκαν 100 φωτογραφίες με σύνθετα κριτήρια όπως αυτά της αισθητικής, της διαφορετικότητας και της αντιπροσωπευτικότητας όσον αφορά στο θέμα της έκθεσης. Στην επιτροπή αξιολόγησης που συστάθηκε από την ΟΙΚΙΠΑ συμμετέχουν οι: Οδυσσέας Ξεριζωτής, μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «Ηδύφως», Γιάννης Κανελλόπουλος, μέλος της ΟΙΚΙΠΑ, και Καλλίνικος Γιώργος, μέλος της ΟΙΚΙΠΑ.

    Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν την Παρασκευή 3 Μαΐου στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς. Η έκθεση φωτογραφίας διοργανώνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Πάτρας και χορηγό το Studio φωτογραφίας Sinis.

   Φετινός μας στόχος να παρουσιάσουμε το πώς η φύση «στολίζει» και αναδεικνύει, όσο γίνεται περισσότερο, τα αρχαία, βυζαντινά και νεότερα μνημεία της Ελλάδας μας.

   Στην έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι παρακάτω ερασιτέχνες φωτογράφοι:

   Αλεξανδράτου Ελευθερία, Βάθη Παναγιώτα, Γιαννούτσος Αλέξης, Γιαννούτσος Πέτρος, Γραικούση Τιτίκα, Δαουλτζής Κωνσταντίνος, Θανοπούλου Αθηνά, Ιατρίδη Διονυσία, Καλατζόπουλος Γιάννης, Καλλίνικος Γιώργος, Καλλίνικου Ελένη, Κανέλλης Γεώργιος, Καραπαναγιώτη Χρυσή, Καρούμπαλος Γιάννης, Κοροβέση Άρτεμις, Κοτσαγιάννης Άγγελος, Κουκουλομμάτη Κατερίνα, Κουτρούμπα Ελπίδα, Κουτρούμπας Θωμάς, Λάμπρη Παναγιώτα, Λειβαδίτης Κωνσταντίνος, Λεπενιώτης Κώστας, Μαρτίνη Βάσω, Μαρτίνης Σπύρος, Ξεριζωτής Οδυσσέας, Παπαβασιλείου Μαρία, Παπαδάκη Ιλιάνα, Παπανικολάου Όλγα, Παππάς Βασίλης, Πατρώνης Γιάννης, Πλέα Κατερίνα, Ραυτογιάννης Ηλίας, Σάραβας, Σιγαλού Ελένη, Σουπιώνη Μάγδα, Σουρή Χαράλαμπου, Σπανού Ολυμπία, Σωτηρίου Πόλλυ, Ταβλά Αργυρώς, Τρίγκα Λένα, Τσάμη Νίκη, Τσιμπούκης Γεώργιος, Φαλτσέτος Κωνσταντίνος, Φαρμάκη Ευτυχία, Χαλκιόπουλος Μάκης, Χαλούλος Παναγιώτης, Χριστοπούλου Μαρίζα.

 

    Έκθεση φωτογραφίας Μνημεία & Φύση της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ)

 

    Πετυχημένη ήταν και η οικολογική έκθεση φωτογραφίας που οργάνωσε η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.)

    Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε και φέτος στα Ψηλά Αλώνια την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς. Η έκθεση φωτογραφίας διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Πάτρας και χορηγό το Studio φωτογραφίας Sinis.

    Πλήθος κόσμου περιηγήθηκε την έκθεση που φέτος είχε σαν θέμα την «Μνημεία & Φύση» και εκτέθηκαν συνολικά 100 φωτογραφίες, έργα 49 ερασιτεχνών συμπολιτών.

    Στόχος να παρουσιάσουμε, το πώς η φύση «στολίζει» και αναδεικνύει, όσο γίνεται περισσότερο, τα αρχαία, βυζαντινά και νεότερα μνημεία της Ελλάδας μας.

    Η επιτυχία της εκδήλωσης δείχνει την ανάγκη για ποιοτική μετεξέλιξη του πολιτιστικού γίγνεσθαι της πόλης μας με τη συμμετοχή των ΜΚΟ και των ίδιων των συμπολιτών που εθελοντικά μπορούν να προσφέρουν στην πόλη.

 

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

   Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετέχοντας στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019» του τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων του ΥΠΠΟΑ διοργανώνει σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας εκπαιδευτική δράση με τίτλο: "Πολιτισμός και Φύση: Πολιτιστικές περιηγήσεις και περιβαλλοντικές ανησυχίες", στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 17.00-20.00.

    Ακολουθεί το πρόγραμμα της δράσης:

    17.00-18.00: Θεματικές ξεναγήσεις στα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, στα οποία απεικονίζεται το φυσικό περιβάλλον (χλωρίδα και πανίδα). Οι Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από την κ. Ν. Κουτσουμπελίτη, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

    18.00-19.00: Προβολή ταινίας (διάρκειας 45 λεπτών) με τίτλο: «Πάτρα πράσινη πόλη… περίπου» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Φαφούτη. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει 15λεπτη συζήτηση με τους υπευθύνους της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών σε καθημερινές δραστηριότητες, οι οποίες συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη.

    19.00-19.30: Εργαστήριο ζωγραφικής: Νεροκολοκύθα, ένα φυσικό υλικό μετατρέπεται σε έργο τέχνης – Η φύση και η αρχαία ελληνική τέχνη μάς εμπνέει. Υπεύθυνος εργαστηρίου ο κ. Παναγιώτης Χαλούλος.

    19.30-20.00: Πεζοπορία και ξενάγηση στη Ρωμαϊκή Γέφυρα Πατρών (στην οδό Αρέθα) από την κ. Ν. Κουτσουμπελίτη, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

   Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης θα παρουσιαστεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών φωτογραφική έκθεση της ΟΙΚΙΠΑ με θέμα: “Μνημεία και Φύση”. Στόχος της έκθεσης είναι η φωτογραφική αποτύπωση μνημείων της Ελλάδας και η ανάδειξή τους στο φυσικό περιβάλλον.

   Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης προγράμματος: Ν. Κουτσουμπελίτη (Αρχαιολόγος)  σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας.

   Το πρόγραμμα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και σε παιδιά ηλικίας από 7 ετών και άνω.

   Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής από τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 και ώρες 8.00-15.00 στο τηλέφωνο 2613 616176 (Ν. Κουτσουμπελίτη).