Αρχική

 

Βιβλία

 

Δημοσιεύσεις

 

Απάνθισμα

 

Εκδηλώσεις

 

Βιογραφικό

 

Επικοινωνία

 

Παρουσίαση βιβλίου:

Παναγιώτας Π. Λάμπρη " Η μνήμη της γεύσης"

 

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

 

Οργάνωση

Φιλολογικά βραδινά της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν/Δ Ελλάδος

 

Εκδήλωση

Προσφώνηση: Πρόεδρος Εταιρείας Λογοτεχνών Ν/Δ Ελλάδος Λεωνίδας Μαργαρίτης

Ομιλητής: Σταύρος Ιντζεγιάννης, λογοτέχνης- δημοσιογράφος· μετά την εισήγηση ακολούθησε διάλογος με τη συγγραφέα

Αποφώνηση: Παναγιώτα Π. Λάμπρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/371669

   Παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο της Παναγιώτας Λάμπρη «Η μνήμη της γεύσης» - Τη Δευτέρα 11/1 στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών

   Την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, στις 19.00 το απόγευμα ξαναρχίζουν τα Φιλολογικά Βραδινά της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών στην οδό Μαιζώνος και Φιλοποίμενος.

   Τη συγκεκριμένη βραδιά θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο της καθηγήτριας και συγγραφέως Παναγιώτας Λάμπρη «Η μνήμη της γεύσης».

   Για το βιβλίο θα μιλήσει ο λογοτέχνης Σταύρος Ιντζεγιάννης ενώ τη συγγραφέα θα προλογίσει ο Λεωνίδας Μαργαρίτης, πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

   Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο των εκδόσεων i write.gr publications, “H μνήμη της γεύσης» έρχεται φορτωμένη με καλούδια του τόπου ακριβά και επιθυμεί να τέρψει τον αναγνώστη με Ηπειρώτικες γεύσεις αρχέγονες, με μυρουδιές μεθυστικές, με εικόνες ποθητές, που αποπνέουν τη διαχρονική αρχοντιά της γνησιότητας, της λιτότητας και της απλότητας. Βυθίζεται στον χρόνο και κοινωνεί με γευστικούς προγονικούς δεσμούς, οι οποίοι, μέσω της σοφίας και της εμπειρίας αιώνων, εκφράζουν μια άλλη διάσταση της πολιτισμικής μας ταυτότητας.

   Ανακαλεί, επίσης, νοσταλγικά, μαγειρέματα λιτά και χορταστικά, αγγίγματα εδεσμάτων αισθαντικά, επιφωνήματα γευστικής ικανοποίησης μοναδικά και προτείνει την απόλαυση όλων ετούτων στης οικογένειας τη ζεστή εστία ή στων συνδαιτυμόνων τη χαριτωμένη συντροφιά!

   Η Παναγιώτα Π. Λάμπρη έχει γεννηθεί το 1959 στη Ροδαυγή Άρτας. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αρθρογραφεί, δημοσιεύει βιβλιοπαρουσιάσεις και μελέτες και έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το 2006 εξέδωσε τη λαογραφική μελέτη «Ροδαυγή, το ρόδο της αυγής» (ιδιωτική έκδοση), το 2009 τη συλλογή διηγημάτων «Το χάσικο ψωμί» (εκδόσεις Μαλλιάρης – Παιδεία), το 2011 τη μελέτη «Κωνσταντίνος Α. Διαμάντης, ο Ιστορητής» (εκδόσεις iWrite.gr) και το 2014 την ποιητική συλλογή «Εν οδύναις» (εκδ. Άπειρος χώρα).

   Σχόλιο μέσω f/b του Σταύρου Ιντζεγιάννη:

   «Ευχαριστώ για την προβολή της παρουσιάσεως του βιβλίου της Παναγιώτας Λάμπρη. Να σημειώσω ότι δε χρειάζεται να πάρουν μαζί τους οι ακροατές πιάτα και μαχαιροπήρουνα. Δε θα μοιράσουμε φαγητά. Μόνο αγάπη που τρώγεται με την καρδιά!!!»

 

Πρόγραμμα Εταιρείας Λογοτεχνών Ν/Δ Ελλάδος

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

11/1 ∆ευτέρα 7.00 µ.µ. Παρουσίαση του βιβλίου της Παναγιώτας Λάμπρη με τίτλο: «Η μνήμη της γεύσης». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο λογοτέχνης- δημοσιογράφος Σταύρος Ιντζεγιάννης.

18/1 ∆ευτέρα 7.00 μ.μ. Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Σπυροπούλου - Θεοδωρίδου με τίτλο: «Ο Μαραθώνιος Δρόμος της Ολυμπιάδας του 1896». Για το βιβλίο θα µιλήσει η Φιλόλογος Αγλαΐα Τσαρούχη ενώ τον «Ολυμπιακό Ύμνο» και αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η συγγραφέας και γνωστοί ηθοποιοί.

25/1 ∆ευτέρα 7.00 μ.μ. Ομιλητής: Χρήστος Μούλιας Δικηγόρος-Συγγραφέας Θέμα: «Γεώργιος Β. Θεοχαρόπουλος Πατρεύς, ένας άγνωστος Πατρινός λόγιος»