Αρχική

 

Βιβλία

 

Δημοσιεύσεις

 

Απάνθισμα

 

Εκδηλώσεις

 

Βιογραφικό

 

Επικοινωνία

 

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα:

«Η φύση στην πόλη»

 

Διοργανώνει η ΟΙΚΙΠΑ την Παρασκευή 6 ΜΑΪΟΥ 2016 στα ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ

 

   Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η φύση στην πόλη» διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας την Παρασκευή 6 Μαΐου στα Ψηλαλώνια, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων για  το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

   Η παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη  του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Πάτρας,  με χορηγό το Studio φωτογραφίας Sinis. (Ρήγα Φεραίου 156) και εντάσσεται στις γενέθλιες εκδηλώσεις της ΟΙΚΙΠΑ με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή της.

   Στην έκθεση θα παρουσιαστούν  Θα παρουσιαστούν 123 φωτογραφίες οι οποίες επελέγησαν ανάμεσα σε  282 που κατετέθησαν από 61 συμμετέχοντες.  Η επιλογή έγινε με σύνθετα κριτήρια, όπως αισθητικής, διαφορετικότητας, αντιπροσωπευτικότητας κ.α. από επιτροπή που είχε συσταθεί από τους διοργανωτές αποτελούμενη από τους:   Οδυσσέα Ξεριζωτή μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας ‘‘Ηδύφως’’, Γιώργο Καλλίνικο και Θωμά Κουτρούμπα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ.

   Η έκθεση διοργανώνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά παράλληλα με τις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για την Πρωτομαγιά, στις οποίες παίρνουν μέρος κάθε χρόνο χιλιάδες συμπολίτες μας.

   Σκοπός μας να αναδείξουμε, όσο γίνεται περισσότερες, όμορφες γωνιές της πόλης μας και να αιχμαλωτίσουμε με το φακό όψεις της ομορφιάς, της χλωρίδας και της πανίδας, που ασφυκτιά και (κατά)διώκεται αλλά υπάρχει και αντιστέκεται, μέσα στον αστικό ιστό.

   Στην έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι παρακάτω ερασιτέχνες φωτογράφοι: Mahdi Sakhi, Αναγνώστου Γεώργιος, Αναστασόπουλος Θανάσης, Αντωνόπουλος Χρήστος, Αργύρη Ελένη, Ασπρομάλλη Ανδρομάχη, Βέργος Ανδρέας, Βέργος Αριστείδης, Βέργου Μαρία, Γάκη Αλεξάνδρα, Γκλαβάς Αλέξης, Γκοράνη Ανδριάνα, Δαββέτα Ευανθία, Ζάχος Δημήτρης, Θανοπούλου Αθηνά, Θεοδωρόπουλος Ιωάννης, Καλαντζόπουλος Γιάννης, Καλλίνικος Γιώργος, Καλλινίκου Ελένη, Καναβού Ακριβή, Κανέλλης Γιώργος, Καπογιάννη Θεώνη, Καραπαναγιώτη Χρυσή, Καρούμπαλος Γιάννης, Κοπανάς Γιάννης, Κουτρούμπας Θωμάς, Λάμπρη Παναγιώτα, Λεπενιώτης Κώστας, Λύρας Γιάννης, Μαρτίνη Βάσω, Μαρτίνης Σπύρος, Μουταφίδης Στέλιος, Μπέτας Θωμάς, Ξεριζωτής Οδυσσέας, Παναγιωτοπούλου Μόνικα, Παναγόπουλος Γιώργος, Παπαδάκη Ηλιάνα, Παπαφιλιπποπούλου – Βελαώρα Βούλα, Παππάς Βασίλης, Πατρώνης Γιάννης, Πολίτης Νίκος, Πουλή Σόνια, Σάους – Λάζαρη Μαριόν, Σιακοβέλη Αιμιλία, Σίνης Γιάννης, Σουπιώνη Μαγδαληνή, Σουπιώνης Γεράσιμος, Στεφανόπουλος Παναγιώτης, Σωτηρίου Πόλλυ, Ταβλά Αργυρώ, Τούλιου Αλεξία, Τσάμη Νίκη, Τσαντοπούλου Χριστίνα, Τσιλιμπή Σταυρούλα, Τσιμπούκης Γεώργιος, Υφαντής Νίκος, Φαρμάκη Ευτυχία, Φιλώνη Βαλεντίνα, Χαλκιόπουλος Μάκης, Χαλούλος Παναγιώτης.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΚΙΠΑ: ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας για τα 30 χρόνια λειτουργίας της κίνησης.

   Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την (καθιερωμένη πλέον) έκθεση φωτογραφίας, που έγινε την Παρασκευή (06/05) στα Ψηλαλώνια στα πλαίσια του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς. Το θέμα φέτος ήταν «Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», όπου εντυπωσίασαν οι δημιουργίες 60 και πλέον ερασιτεχνών φωτογράφων.

   Το Σάββατο (07/05) το βράδυ στην κεντρική απολογιστική εσπερίδα που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Παμπελοποννησιακού σταδίου, πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για την ποιότητα ζωής στην πόλη (Βασίλης Πασσάς, γιατρός μέλος της κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗΣ), τη διαχείριση των απορριμμάτων- ανακύκλωση (Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Δρ χημικός μηχανικός), την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Ιωάννα Παπαϊωάννου- Πένυ Σιακοβέλη, υπεύθυνες ΠΕ Ν. Αχαίας) και το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς ( Γεωργία Καραμπέρου, δασολόγος).

   Στη συνέχεια έγινε βράβευση του Ηλία Ντρε, δασολόγου και μέλους της ΟΙΚΙΠΑ, για την πολύχρονη προσφορά του στην προστασία της Στροφυλιάς και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα.

   Η εκδήλωση έκλεισε με μια μουσική πανδαισία από  μέλη του ορχηστρικού σχήματος «Vibrato»  της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ  (Γιώργος Αθανασακόπουλος: σύνθεση-κιθάρα, Δέσποινα Κριμπά: τραγούδι).

   Την Κυριακή (08/05) πολλά μέλη και φίλοι της ΟΙΚΙΠΑ συμμετείχαν στην καθιερωμένη πανελλήνια διάσχιση του Βουραϊκού, που έχει σαν στόχο την ανάδειξη της περιοχής σε μνημείο της φύσης. Οι συνοδοιπόροι απόλαυσαν το πανέμορφο φαράγγι με την ανοιξιάτική του φορεσιά!

   Να αναφέρουμε επίσης την μεγάλη επισκεψιμότητα της πρωτότυπης έκθεσης με ζωγραφική σε νεροκολοκύθες του Παναγιώτη Χαλούλου στα γραφεία της Κίνησης (Σαχτούρη 64), έκθεση που θα είναι ανοικτή μέχρι 20 Μαΐου ( Δευτ. – Παρ. 7-9 μμ).

   Οι ευχές όλων των φίλων μας προς την ΟΙΚΙΠΑ για να τα «χιλιάσει» μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον!