Το Σχολείο μου

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Είναι το 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης.

Read More

Βρίσκεται στην οδό Καλαμών 70.

Είναι δυναμικότητας 14 (2012) τμημάτων (η συρρίκνωσή του είναι ραγδαία, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγα χρόνια είχε 18 τμήματα).

Ο αριθμός του Συλλόγου των καθηγητών ανέρχεται σε 40-45, ανάλογα με τον αριθμό όσων κάθε φορά έρχονται για συμπλήρωση ωραρίου.

Το κτίριο είναι μεγάλο, αλλά παλιό. Στερείται σύγχρονων αιθουσών, όπως αίθουσα εκδηλώσεων (οι σχολικές εορτές

πραγματοποιούνται στο Γυμναστήριο του συγκροτήματος), ή αίθουσα προβολών. Αντιθέτως, διαθέτει αίθουσα για τις ξένες γλώσσες, πλήρως εξοπλισμένη, δύο εργαστήρια πληροφορικής, Χημείο (και αυτό πλήρως εξοπλισμένο),  αλλά αίθουσες δύσκολα προσβάσιμες από τους υπόλοιπους καθηγητές για αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στο μάθημα .

Είναι ένα ιδιόμορφο κτίριο, αφού οι περισσότερες αίθουσες βλέπουν στον προαύλιο χώρο και έχουν εξωτερική είσοδο, με εξαίρεση τρεις και το Χημείο που βλέπουν στο πίσω μέρος του κτιρίου και έχουν πρόσβαση μέσω ενός μεγάλου εσωτερικού διαδρόμου.

Το Σχολείο μας είναι κληροδότημα ενός μεγάλου Τριπολίτη καθηγητή της Φιλοσοφίας, του Γ. Μυστριώτη.

Ο Γεώργιος Μιστριώτης υπήρξε φιλόλογος και υπέρμαχος της καθαρεύουσας. Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1840 και πέθανε στις 10 Ιουνίου του 1916. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια με υποτροφία του Ελληνικού Κράτους συνέχισε στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας. Το 1868 ανακηρύχθηκε υφηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κατόπιν έγινε τακτικός καθηγητής και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το θάνατο του. Την περιουσία του την κληροδότησε στην Τρίπολη για κοινωφελείς σκοπούς. Με αυτή κατασκευάστηκε το Μιστριώτειο Διδακτήριο όπου στεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Τρίπολης. Στο διδακτήριο αυτό φυλάσσονται τα βιβλία του και τα συγγράμματά του.

Περισσότερα γι' αυτό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του.

Τρόποι επικοινωνίας:

   
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telephone: 2710-224346 2710-222112
Fax: 2710-221526

O Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως

agbasilis2-500