Seilias

Physics and Photography

Τα Δημοφιλέστερα του Μήνα

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση και τροποποίηση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις γραφικές παραστάσεις από τις προσομοιώσεις σε δικές σας εργασίες, να αποθηκεύσετε κάποια προσομοίωση ή να εκτυπώσετε ένα άρθρο κάντε κλικ εδώ για να δείτε την διαδικασία.


Για ενσωμάτωση αρχείων προσομοιώσεων στο Word-Excel-PowerPoint πατήστε εδώ


Σας Ευχαριστώ.

Γλώσσα

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Στατιστικά

Επισκέπτες: 749949

Τελευταία Ενημέρωση

29/09/2014

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτη online

Η ώρα είναι ...

Ημερολόγιο

Η Σελήνη τώρα :

Η Γη τώρα :

Με δυο λόγια

Πότε είναι πιο κοντά η Γη στον Ήλιο; Το καλοκαίρι ή τον Χειμώνα;

Αν απαντήσατε το Καλοκαίρι κάνετε λάθος. Οι εποχές δεν οφείλονται στην απόσταση Γης - Ηλίου αλλά στο ότι  ο άξονας περιστροφής της Γης δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιστροφής της γύρω από τον Ήλιο. Έτσι όταν το Βόρειο ημισφαίριο έχει καλοκαίρι το Νότιο ημισφαίριο έχει χειμώνα.
 
Αρχική
Σεπ
26
2014
Κατάργηση οργανικής θέσης & Aπόλυση
(1 ψήφος)
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέρριψε με δύο αποφάσεις της, τις προσφυγές εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης που στρέφονταν κατά της απόφασης του υπουργού Παιδείας.

Με την επίμαχη απόφαση, διαπιστώθηκε η κατάργηση ειδικοτήτων συγκεκριμένων κλάδων, επήλθε η κατάργηση οργανικών θέσεων που οι εκπαιδευτικοί κατείχαν και παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, στις προσφυγές τους, οι εκπαιδευτικοί διαφόρων κλάδων (αισθητικής, κοινωνικής εργασίας, νοσηλευτικής, μαιευτικής, βρεφονηπιοκόμων, κ.λπ. ), υποστήριζαν πως η υπουργική απόφαση και οι σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 4172/2013, είναι αντισυνταγματικές και δεν στηρίζονται σε ειδική μελέτη για τη διάγνωση της αναγκαιότητας κατάργησης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, ωστόσο, με τις αποφάσεις της (3169 και 3170/2014), απέρριψε τις προσφυγές τους κρίνοντας, κατά πλειοψηφία, ότι κατάργηση των ειδικοτήτων τους και των οργανικών θέσεων τους που επέφερε το καθεστώς της διαθεσιμότητας, στηρίζεται σε κριτήρια συνδεόμενα με τις λειτουργικές και οργανικές ανάγκες της διοικήσεως και ως εκ τούτου δεν παραβιάζει τις διατάξεις του άρθρου 103 του συντάγματος περί μονιμότητας.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ, έκρινε, ότι δεν παραβιάζονται οι διατάξεις του Συντάγματος περί ισότητας και αξιοκρατίας καθώς και εκείνες που αναφέρονται στην εκπαίδευση και στην αρχή της αναλογικότητας. Αντίθετα, η μειοψηφία δέχθηκε, ότι η απόφαση και ο νόμος 4172, αντίκεινται σε συνταγματικές διατάξεις καθώς δεν τεκμηριώνονται επαρκώς τα μέτρα της διοίκησης.

 

πηγή : http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/499733/ste-i-olomeleia-aperripse-prosfyges-ekpaideytikon-poy-tethikan-se-diathesimotita

 
Σεπ
21
2008
Νόμος Coulomb
(16 ψήφοι)
Μπορείτε να μετακινήστε και να αλλάξετε την τιμή του φορτίου για να δείτε πως μεταβάλλεται η δύναμη μεταξύ τους.

 
Ιούν
10
2009
Σχεδιασμός Διαγραμμάτων P-V
(5 ψήφοι)
Με Drag and Drop μπορείτε να σύρετε το αρχικό σημείο στην θέση της αρεσκείας σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Προσθήκη Σημείου" το τοποθετείτε στο διάγραμμα p-v. Δημιουργήσατε δηλαδή το αρχικό σας σημείο (1). Στην συνέχεια από το τελευταίο σημείο μπορείτε να σύρετε το σημείο το σημείο (2). Αν το σύρσιμο αντιστοιχεί σε μεταβολή τότε ενεργοποιείτε το πλήκτρο "Προσθήκη Σημείου". Το προγραμματάκι προσπαθεί να μαντέψει την μεταβολή και "έλκει" το σημείο (snap).
Αν το πρόγραμμα ανιχνεύσει ότι η διαδρομή μπορεί να είναι κυκλική ενεργοποιείται το κουμπί "Κυκλική Μεταβολή". Τέλος με το κουμπί "Δείξε μου" Μπορείτε να δείτε τις μεταβολές και ταυτόχρονα να παρατηρείτε πάνω αριστερά το είδος κάθε μεταβολής.
Έχει επιλεγεί το γ να μεταβάλλεται μέχρι την τιμή 2 αν και δεν ανταποκρίνεται σε αέριο σκοπός είναι να γίνονται πιο απότομες οι μεταβολές της αδιαβατικής για να είναι σχετικά πιο κοντά στην εικόνα που έχουμε στα διαγράμματα p-v.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 3 από 80


Open All | Close All

 
Joomla Templates by Joomlashack