Seilias

Physics and Photography

Τα Δημοφιλέστερα του Μήνα

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση και τροποποίηση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις γραφικές παραστάσεις από τις προσομοιώσεις σε δικές σας εργασίες, να αποθηκεύσετε κάποια προσομοίωση ή να εκτυπώσετε ένα άρθρο κάντε κλικ εδώ για να δείτε την διαδικασία.


Για ενσωμάτωση αρχείων προσομοιώσεων στο Word-Excel-PowerPoint πατήστε εδώ


Σας Ευχαριστώ.

Με δυο λόγια

In Theory, Theory and Practice are the Same but In Practice They?re Different.

A. Einstein

 
Ιούν
03
2009
Πως να χρησιμοποιήσετε τις γραφικές παραστάσεις από τις προσομοιώσεις PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις γραφικές παραστάσεις από τις προσομοιώσεις.

  1. Θα χρειαστείτε έναν εικονικό εκτυπωτή αρχείων PDF (αν έχετε ήδη εγκατεστημένο τέτοιο εκτυπωτή παραβλέψτε αυτό το βήμα). Ακόμη και τα σχήματα να μην χρειάζεστε προτείνω να εγκαταστήσετε έναν τέτοιο εκτυπωτή. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα έγγραφο pdf από ένα οποιοδήποτε αρχείο στέλνοντάς το απλά για εκτύπωση. Όταν αρχίζει η διαδικασία εκτύπωσης από οποιοδήποτε πρόγραμμα από το παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγετε αντί για τον φυσικό σας εκτυπωτή τον εικονικό εκτυπωτή. Επιλέγοντας τον εικονικό εκτυπωτή στην ουσία μετατρέπετε την εντολή «Εκτύπωση?» σε «Αποθήκευση ως ?» με τελικό αποτέλεσμα δημιουργία αρχείων με κατάληξη «.pdf». Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το ?Cutepdf Writer?. Είναι ένα πρόγραμμα μικρό και πάνω από όλα ΔΩΡΕΑΝ. Θα το βρείτε στην διεύθυνση http://www.cutepdf.com/
  2. Στο παράθυρο όπου φαίνεται η προσομοίωση και αφού την σταματήσετε στο επιθυμητό σημείο κάντε δεξί κλικ μέσα στην προσομοίωση και επιλέξτε από το μενού συντόμευσης «Print?». Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέξτε τον εκτυπωτή ?CutePDF writer? ή όποιον άλλον χρησιμοποιείτε. Επιλέξτε ΟΚ και δώστε ένα όνομα με το οποίο θα αποθηκευτεί το αρχείο pdf.
  3. Τώρα χρειάζεστε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας διανυσματικών γραφικών που μπορεί να εισάγει αρχεία pdf. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το Corel Draw (ή το Illustrator της Adobe ) το οποίο όμως δεν είναι δωρεάν. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να κάνετε ?import?? το αρχείο και να το επεξεργαστείτε με αποομαδοποίηση και να διαγράψετε αυτά που δεν χρειάζεστε. Το αποτέλεσμα είναι ένα διανυσματικό γραφικό που μπορείτε στην συνέχεια να το ενσωματώσετε σε οποιαδήποτε εργασία σας.


Για Βitmap γραφικά

Αν δεν θέλετε διανυσματικά γραφικά αλλά κάτι χαμηλότερης ποιότητας μπορείτε να πιέσετε το πλήκτρο Print Screen (PrtScn). Με το πάτημα του παραπάνω πλήκτρου ότι υπάρχει στην οθόνη αντιγράφεται στο πρόχειρο. Στην συνέχεια ανοίξτε π.χ. το word και κάντε επικόλληση το γραφικό που αντιγράψατε με την μέθοδο Print Screen. Επειδή έχει σχήματα που δεν χρειάζεται η επεξεργασία είναι λίγο πιο δύσκολη θα πρέπει να γίνει περικοπή της εικόνας (ξεσκάρτισμα).


Πώς να αποθηκεύσετε στον δίσκο σας κάποιο από τα αρχεία προσομοιώσεων αν σερφάρεις με τον Mozilla Firefox

  1. Μπαίνεις στην σελίδα που έχει την προσομοίωση.
  2. Από το μενού «Εργαλεία» επιλέγεις «Πληροφορίες σελίδας» σου βγάζει ένα παράθυρο. Πάνω σε αυτό το παράθυρο έχει καρτέλες με τις επιλογές «Γενικά» , «Πολυμέσα» , «Δικαιώματα» και «Ασφάλεια» επιλέγεις την δεύτερη επιλογή που λέει «Πολυμέσα».
  3. Ακριβώς από κάτω γράφει «Διεύθυνση» και έχει ορισμένους δεσμούς. Εκεί υπάρχουν εικόνες και τα διάφορα αρχεία της ιστοσελίδας. Τα αρχεία των προσομοιώσεων είναι τα αρχεία με κατάληξη «.swf». Επιλέγεις αυτό που σε ενδιαφέρει και πιέζεις το κουμπί «Αποθήκευση ως?»

Πώς να εκτυπώστε μια σελίδα

 Δίπλα στον τίτλο κάθε άρθρου (όχι αυτά που εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα) υπάρχει ένα σύμβολο (δύο σελίδες μέσα σε ένα μικρό τετραγωνάκι) κάνοντας κλικ πάνω στο σύμβολο βγαίνει ένα παράθυρο προεπισκόπησης του άρθρου αυτού. Ξανακάνοντας κλικ στο σύμβολο αρχίζει η διαδικασία εκτύπωσης επιλέγοντας τον εκτυπωτή. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε στην εκτύπωση τα περιττά στοιχεία.
(Η εκτύπωση μέσου του Mozilla παρουσιάζει προβλήματα ,δεν τυπώνει τα σχήματα του applet, δοκιμάστε τον Internet Explorer)
 
< Προηγ.
 
Joomla Templates by Joomlashack