Seilias

Physics and Photography

Τα Δημοφιλέστερα του Μήνα

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση και τροποποίηση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις γραφικές παραστάσεις από τις προσομοιώσεις σε δικές σας εργασίες, να αποθηκεύσετε κάποια προσομοίωση ή να εκτυπώσετε ένα άρθρο κάντε κλικ εδώ για να δείτε την διαδικασία.


Για ενσωμάτωση αρχείων προσομοιώσεων στο Word-Excel-PowerPoint πατήστε εδώ


Σας Ευχαριστώ.

Με δυο λόγια

Πότε είναι πιο κοντά η Γη στον Ήλιο; Το καλοκαίρι ή τον Χειμώνα;

Αν απαντήσατε το Καλοκαίρι κάνετε λάθος. Οι εποχές δεν οφείλονται στην απόσταση Γης - Ηλίου αλλά στο ότι  ο άξονας περιστροφής της Γης δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιστροφής της γύρω από τον Ήλιο. Έτσι όταν το Βόρειο ημισφαίριο έχει καλοκαίρι το Νότιο ημισφαίριο έχει χειμώνα.
 
Αρχική arrow Φυσική arrow Θερμότητα arrow Σχεδιασμός Διαγραμμάτων P-V
Ιούν
10
2009
Σχεδιασμός Διαγραμμάτων P-V PDF Εκτύπωση E-mail
(5 ψήφοι)
Με Drag and Drop μπορείτε να σύρετε το αρχικό σημείο στην θέση της αρεσκείας σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Προσθήκη Σημείου" το τοποθετείτε στο διάγραμμα p-v. Δημιουργήσατε δηλαδή το αρχικό σας σημείο (1). Στην συνέχεια από το τελευταίο σημείο μπορείτε να σύρετε το σημείο το σημείο (2). Αν το σύρσιμο αντιστοιχεί σε μεταβολή τότε ενεργοποιείτε το πλήκτρο "Προσθήκη Σημείου". Το προγραμματάκι προσπαθεί να μαντέψει την μεταβολή και "έλκει" το σημείο (snap).
Αν το πρόγραμμα ανιχνεύσει ότι η διαδρομή μπορεί να είναι κυκλική ενεργοποιείται το κουμπί "Κυκλική Μεταβολή". Τέλος με το κουμπί "Δείξε μου" Μπορείτε να δείτε τις μεταβολές και ταυτόχρονα να παρατηρείτε πάνω αριστερά το είδος κάθε μεταβολής.
Έχει επιλεγεί το γ να μεταβάλλεται μέχρι την τιμή 2 αν και δεν ανταποκρίνεται σε αέριο σκοπός είναι να γίνονται πιο απότομες οι μεταβολές της αδιαβατικής για να είναι σχετικά πιο κοντά στην εικόνα που έχουμε στα διαγράμματα p-v.

+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 
+/- Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Προηγ.   Επόμ. >


Open All | Close All

 
Joomla Templates by Joomlashack