Seilias

Physics and Photography

Τα Δημοφιλέστερα του Μήνα

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση και τροποποίηση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις γραφικές παραστάσεις από τις προσομοιώσεις σε δικές σας εργασίες, να αποθηκεύσετε κάποια προσομοίωση ή να εκτυπώσετε ένα άρθρο κάντε κλικ εδώ για να δείτε την διαδικασία.


Για ενσωμάτωση αρχείων προσομοιώσεων στο Word-Excel-PowerPoint πατήστε εδώ


Σας Ευχαριστώ.

Με δυο λόγια

Τυλίγουμε ένα παγάκι με μάλλινο ύφασμα και το αφήνουμε να λιώσει. Θα λιώσει άραγε πιο γρήγορα επειδή είναι τυλιγμένο σε μάλλινο ύφασμα;


Όχι!
Το μάλλινο ύφασμα είναι μονωτής εμποδίζοντας την θερμότητα να μπει αλλά και να βγει. Γι αυτό φοράμε μάλλινα τον χειμώνα. Το ύφασμα λειτουργεί σαν ασπίδα, το απομονώνει  από το περιβάλλον του. Έτσι όταν το παγάκι είναι τυλιγμένο με μάλλινο ύφασμα δεν μπορεί να μπεί θερμότητα (από το πιο ζεστό περιβάλλον) με αποτέλεσμα να λιώνει πιο αργά.

 
Αρχική arrow Τεχνικά Θέματα arrow 3D κίνηση φορτίου σε μαγνητικό πεδίο
Ιούλ
05
2009
3D κίνηση φορτίου σε μαγνητικό πεδίο PDF Εκτύπωση E-mail
(2 ψήφοι)


Το φορτίο q καθώς κινείται μέσα σε μαγνητικό πεδίο

Δέχεται δύναμη Lorentz

που μαζί με την ηλεκτρική δύναμη του προκαλούν επιτάχυνση

Έχοντας τις συνιστώσες της επιτάχυνσης μπορούμε να βρούμε (με την μέθοδο Runge-Kutta) σε κάθε χρονική στιγμή την θέση (x,y,z) του φορτίου. (Να σημειωθεί ότι το μαγνητικό πεδίο δεν χρειάζεται να είναι ομογενές)

Με προοπτική προβολή μπορούμε να προβάλουμε το σημείο αυτό σε σημείο του επιπέδου xy ως εξής :

 

Από τα όμοια τρίγωνα

όμοια

Αν θέλουμε να δούμε την όλη εικόνα από άλλη οπτική γωνία περιστρέφουμε το σημείο και το προβάλλουμε ξανά στο επίπεδο xy. Για την περιστροφή ενός σημείου (x,y,z) γύρω από το μοναδιαίο διάνυσμα (e1,e2,e3) κατά γωνία θ (τυχαίος άξονας) χρησιμοποιούμε τον παρακάτω πίνακα στροφής.

αν θέσουμε C=cosθ , S=sinθ , Τ=(1-cosθ) τότε ο παραπάνω πίνακας γίνεται :

δηλαδή το σημείο με συντεταγμένες (x,y,z) θα έχει συντεταγμένες μετά την στροφή (Χ,Υ,Ζ)

 

+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 
+/- Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Joomla Templates by Joomlashack