Seilias

Physics and Photography

Τα Δημοφιλέστερα του Μήνα

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση και τροποποίηση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις γραφικές παραστάσεις από τις προσομοιώσεις σε δικές σας εργασίες, να αποθηκεύσετε κάποια προσομοίωση ή να εκτυπώσετε ένα άρθρο κάντε κλικ εδώ για να δείτε την διαδικασία.


Για ενσωμάτωση αρχείων προσομοιώσεων στο Word-Excel-PowerPoint πατήστε εδώ


Σας Ευχαριστώ.

Με δυο λόγια

Πότε είναι πιο κοντά η Γη στον Ήλιο; Το καλοκαίρι ή τον Χειμώνα;

Αν απαντήσατε το Καλοκαίρι κάνετε λάθος. Οι εποχές δεν οφείλονται στην απόσταση Γης - Ηλίου αλλά στο ότι  ο άξονας περιστροφής της Γης δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιστροφής της γύρω από τον Ήλιο. Έτσι όταν το Βόρειο ημισφαίριο έχει καλοκαίρι το Νότιο ημισφαίριο έχει χειμώνα.
 
Αύγ
10
2009
Οι Πλανήτες τώρα ... PDF Εκτύπωση E-mail
(29 ψήφοι)
Οι Πλανήτες τώρα ...
Δείτε Live την διάταξη των πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος.


  Στην παρακάτω προσομοίωση μπορείτε να δείτε την διάταξη των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος τώρα ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα. Πχ αν θέλετε να δείτε πως ήταν η διάταξη των πλανητών την ημερομηνία γέννησής σας δώστε στο κάτω δεξιά τετραγωνάκι ημερομηνία και ώρα π.χ. 1/1/2000 16:00. Την ακριβή θέση των πλανητών (τις συντεταγμένες τους δηλαδή πάνω στην ουράνια σφαίρα) μπορείτε να τις δείτε αν περάσετε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από κάποιον πλανήτη ή τον Ήλιο.
   Πιέζοντας το πλήκτρο έναρξη οι πλανήτες κινούνται με μια συχνότητα που καθορίζεται εσείς. Εδώ έχει επιλεχθεί να μεταβάλλεται καθώς μεταβάλλεται η κλίμακα των αποστάσεων αλλά μπορείτε να την αλλάξετε.
   Στην απεικόνιση των πλανητών και των αποστάσεων έχει επιλεγεί κλίμακα αλλά επειδή οι πλανήτες είναι πολύ μικροί σε σχέση με τις αποστάσεις μεταξύ τους αν είχε επιλεχθεί η ίδια κλίμακα τότε δεν θα φαινόταν οι διαφορές και  όλοι έπρεπε να γίνουν κουκκίδες. Έτσι οι πλανήτες έχουν σχεδιαστεί 1200 φορές μεγαλύτεροι από ότι θα πρεπε να ναι. Ο Ήλιος σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν τεράστιος έτσι για να δείτε το πραγματικό μέγεθος του σε σχέση με τους άλλους πλανήτες πιέστε το πλήκτρο CTRL (κοντρόλ)  .
  Όταν η ταινία είναι σταματημένη μπορείτε είτε με το ποντίκι είτε με την βοήθεια των πλήκτρων (x, SHIFT+x, ? y, SHIFT+y  ? z,SHIFT+z) να περιστρέψετε και να δείτε σε τρεις διαστάσεις την διάταξη των πλανητών. Η περιστροφή ανάλογα με την ισχύ του υπολογιστή μπορεί να μην ανταποκρίνεται ομαλά
Μπορείτε να επιλέξετε Γεωκεντρικό (ή Ηλιοκεντρικό) σύστημα για να δείτε τις τροχιές των πλανητών όπως τις βλέπουμε από την Γη (Ήλιο).
   Αν τα χειριστήρια ενοχλούν οπτικά πιέζοντας το πλήκτρο (H ?h) μπορείτε να τα αποκρύψετε ενώ με το πλήκτρο (S ? s) να τα εμφανίσετε. Μπορείτε να το πετύχετε το ίδιο με δεξί κλικ. Για να αρχίσει ή να  σταματήσει η ταινία πιέστε το πλήκτρο (space).
   Υπάρχει ένα σταυρουδάκι στην θέση του Ήλιου και κάτω αριστερά μία απόσταση r σε αστρονομικές μονάδες. Η παραπάνω απόσταση είναι μεταξύ της αρχής (σταυρουδάκι) και του δείκτη του ποντικιού. Μπορείτε να μετακινήσετε το σταυρουδάκι για μετρήσεις ή για να σημαδέψετε κάτι.
   Σαν άσκηση βρείτε πότε η Αφροδίτη πλησιάζει πιο κοντά στην Γη, μετρήστε την περίοδο του Άρη και του Πλούτωνα. Αν και ο Πλούτωνας δεν θεωρείτε πλέον πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος αλλά νάνος πλανήτης παρόλα αυτά  έχει συμπεριελήφθη λόγω και τις διαφορετικότητας της τροχιάς του το επίπεδο της εκλειπτικής του σχηματίζει μεγάλη γωνία σε σχέση με αυτήν της Γης .



  Παρακάτω μπορείτε να δείτε την πορεία του κομήτη Halley. Τελευταία φορά που πέρασε από το περιήλιο του ήταν στις 9 Φεβρουαρίου του 1986.




+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 
+/- Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Joomla Templates by Joomlashack