Ημερολόγιο Κλειώς – Καταγραφή 15η – Αθήνα

CleiocatΟι ταξιδευτές του ονείρου επισκέφτηκαν μια από τις πιο  όμορφες παλιές αθηναϊκές γειτονιές…stairway

Σε μια περιοχή με δρόμους πλακόστρωτους, σπιτάκια με μικρές όμορφες αυλές με ανθισμένες γλάστρες.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ…

oldunivΠλάκα: Η πιο παλιά συνοικία της Αθήνας,με πολλές μικρές εκκλησίες,ένα τζαμί,το πρώτο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας αλλά και τη ρωμαϊκή αγορά.4win

Αναφιώτικα: Ασβεστωμένα σπιτάκια με χρωματιστά πορτοπαράθυρα, πέτρινους τοίχους και ανθοστόλιστους κήπους. Μια συνοικία σε κυκλαδίτικο ρυθμό, όπου κατασκευάστηκε από Αναφιώτες οικοδόμους.

Παλαιό πανεπιστήμιο: Η ”οικία Κλεάνθη” στην καρδιά της Πλάκας, το παλαιότερο4stairs κτίσμα που κατασκεύασε ο γνωστός αρχιτέκτονας για την πρώτη 4streetστέγη του Πανεπιστημίου Αθηνών, σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Πανεπιστήμιο Αθηνών-Βιβλιοθήκη: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ιδρύθηκε το 1841, ένα κτίριο σχεδιασμένο από το Δανό αρχιτέκτονα Κριστιάν Χάνσεν και διακοσμημένο από το ζωγράφο Karl Rahl, αποτελώντας την περίφημη  “αρχιτεκτονική τριλογία της Αθήνας” ,μαζί με τα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και εκείνο τηςΑκαδημίας Αθηνών.
 Όμορφη η περιήγηση των φίλων μας στην παλιά Αθήνα!

Κι εμείς τι κάνουμε τώρα;

 Στοχεύοντας στο να κατανοήσουμε την έννοια των όρων “χάρτης” και “σκαρίφημα” καθώς και τη διαφορά τους, να σκεφτούμε, να κρίνουμε, να προτείνουμε, να αποφασίσουμε, να ζωγραφίσουμε, να συνεργαστούμε, αλλά και να δημιουργήσουμε μια εικόνα της περιήγησης, κάτι έπρεπε να κάνουμε…
Επιστρατεύσαμε τα υλικά και τις δυνατότητες που έχουμε στο σχολείο… Δηλαδή…
Screenshot_2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *