Σύστημα εύκολης και γρήγορης γραφής σε πολυτονικό.

 

Με το σύστημα αυτό  έχετε τη δυνατότητα να γράψετε επιτέλους στο Word  εύκολα γρήγορα και απλά σε πολυτονικό σύστημα. Στην ουσία δεν πρόκειται για ξεχωριστό πρόγραμμα αλλά για το ίδιο το word, κάποιες εξειδικευμένες δυνατότητες του οποίου αξιοποίησα και κατασκεύασα ένα υποπρόγραμμα  με τη visual basic.Το μέγεθος του προγράμματος είναι ασήμαντο, δεν χρειάζεται εγκατάσταση και κατά την πρώτη λειτουργία εμφανίζονται οδηγίες, τις οποίες καλά είναι να εκτυπώσετε γιατί στη συνέχεια διαγράφονται και λειτουργεί κανονικά το πρόγραμμα. Οι οδηγίες βέβαια  είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή στο site. Αν κάτι δεν καταλαβαίνετε, στείλτε μήνυμα μέσα από το site  ή επικοινωνήστε μαζί μου  στο τηλέφωνο  23210-31301( Λύκειο Νέου Σκοπού)

Το πρόγραμμα αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων που κυκλοφορούν στην αγορά για 2 λόγους. Πρώτον, γιατί δεν απαιτεί απομνημόνευση 3 ή 4 πλήκτρων για κάθε σημείο, αλλά μόνο 6  διψήφιους αριθμούς  που λήγουν σε 1 για την ψιλή, σε 2 για την οξεία και ψιλή, σε 3 για την περισπωμένη και ψιλή, σε 4 για τη δασεία, σε πέντε για την οξεία και δασεία και σε 6 για τη δασεία και περισπωμένη και δεύτερον γιατί η σχέση του με το Word εξασφαλίζει όλα τα πλεονεκτήματα, μορφοποίησης ανάκτησης και αποθήκευσης των αρχείων που δημιουργεί.

Αρκετοί φιλόλογοι που το δοκίμασαν μου μετέφεραν την ικανοποίησή τους, καθώς εξοικειώθηκαν σχεδόν αμέσως με τη χρήση του και μου απέστειλαν και  δείγματα εργασιών τους. Η κατασκευή ενός προγράμματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αντίθετα είναι   επίπονη και χρονοβόρα. Καταλείπεται  στον κατασκευαστή ως κέρδος η ικανοποίηση που προκύπτει από την αίσθηση ότι η προσπάθειά του δεν πήγε χαμένη κι ότι βοηθήθηκαν κάποιοι από την εργασία του.

                                                                              Στάθης Παπακωνσταντίνου

Για να κατεβάσετε το σύστημα εύκολης και γρήγορης γραφής κάντε κλικ  εδώ (Αποθήκευση και όχι Εκτέλεση. Στη συνέχεια ανοίξτε το με διπλό κλικ. Ένα αντίγραφο του προγράμματος θα δημιουργηθεί στο φάκελο C )

Πριν τη χρήση διαβάστε τις οδηγίες χρήσης.  Για να τις κατεβάσετε στον υπολογιστή σας κάντε κλικ  εδώ