Το πραγματικό πρόσωπο της κλιματικής αλλαγής και της εξαφάνισης των ειδών

«Ραγίζει» καρδιές η εικόνα της σκελετωμένης πολικής αρκούδας που ψάχνει απεγνωσμένα φαγητό σε ένα από τα νησιά του αρκτικού κύκλου που ανήκουν στον Καναδά.

Η εικόνα αποτελεί γροθιά στο στομάχι

 

προκειμένου να αναλογιστεί η κοινωνία τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και του τι σημαίνει «εξαφάνιση των ειδών». Κάποτε το φυσικό περιβάλλον του ζώου ήταν καλυμμένο από πάγους αλλά πλέον αυτό έχει αλλάξει. Μαζί τους εξαφανίστηκαν η τροφή του και ολόκληρος ο κόσμος του.

Οι εικόνες απαθανατίστηκαν από τον Paul Nicklen, φωτογράφο του National Geographic, ο οποίος δέχθηκε κριτική για το ότι δεν έδρασε.

«Φυσικά και το σκέφτηκα (να βοηθήσω). Αλλά δεν κυκλοφορώ έχοντας μαζί μου όπλο αναισθησίας και 200 κιλά κρέας φώκιας», απαντά ο Nicklen. Ακόμη όμως κι να ‘χε,

  1. το τάισμα πολικών αρκούδων απαγορεύεται αυστηρά από τη νομοθεσία του Καναδά.
  2. Επιπλέον, απλά θα παρέτεινε το μαρτύριο του άτυχου ζώου.

«Όταν οι επιστήμονες λένε πως οι αρκούδες γίνονται είδος προς εξαφάνιση, θέλω ο κόσμος να συνειδητοποιήσει πώς ακριβώς γίνεται αυτό.

  • Οι αρκούδες θα πεθάνουν από την πείνα.
  • Έτσι δείχνει μια αρκούδα που λιμοκτονεί μέχρι θανάτου», τονίζει ακόμη ο Nicklen, ο οποίος τράβηξε το βίντεο για να μην είναι μάταιος ο θάνατος της αρκούδας,
  • αλλά για να δώσει ένα μάθημα στον κόσμο και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινό για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. 

Πηγή: alfavita.gr

Η σκελετωμένη πολική αρκούδα ψάχνει τον κόσμο που έχασε.