Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί

 

 

Ένα μάθημα αρχιτεκτονικής των κλασικών χρόνων

Την Τετάρτη 28/5/2009 στη Ριζάρειο σχολή στα πλαίσια εκδήλωσης εγκαινίων της πρότυπης τάξης του μέλλοντος, έγινε μία επίδειξη των δυνατοτήτων του διαδραστικού πίνακα. Την επίδειξη παρακολούθησε ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ.

Το μάθημα σχεδιάστηκε στο One Note της Microsoft. Το One Note διευκολύνει την οργάνωση των σημειώσεων του καθηγητή καθώς χρησιμοποιεί επιμέρους καρτέλες tabs. Είναι εύκολη επίσης η ενσωμάτωση αρχείων πολυμέσων, παρουσιάσεων και κειμένων.

Γιατί OneNote; Γιατί ακριβώς διευκολύνει τη συγκέντρωση πληροφορίας με κάθε μορφή -μια εικόνα, ένα κείμενο, ένα URL, ένας πίνακας του excel, ένα shortcut σε ένα αρχείο ή δικτυακό share, ένα video, μια γραμμούλα κειμένου…

Η αναζήτηση του OneNote έχει  κάτι από το μέλλον. Έστω ότι παίρνετε ένα screenshot που να περιέχει και κείμενο. Για παράδειγμα, από ένα email σας. Βάλτε την εικόνα στο OneNote και μετά, μέσα από το πρόγραμμα, αναζητήστε μια λέξη από αυτό το κείμενο -που βρίσκεται αποτυπωμένο σε image.

Με άμεση απόκριση, οι λέξεις θα γίνουν highlight ΜΕΣΑ στη φωτογραφία.

Μειονέκτημά του η παραγωγή τεραστίων αρχείων. Μπορείτε να δείτε το μάθημα σε μορφή PDF.

Πρόκειται για μία απλή μεταφορά της ύλης του βιβλίου, εμπλουτισμένη με εικόνες και βίντεο.

Και το βίντεο που έχουμε ενσωματώσει είναι μία ταινία δυόμισι λεπτών που συνθέτει ψηφιακά τον Παρθενώνα από τα τωρινά του υπολείμματα - στην Ακρόπολη και σε διάφορα μουσεία του κόσμου - στη μορφή που πιθανότατα είχε τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή! Είναι μία δημιουργία του καθηγητή Paul Debevec του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.
 

 



 

 


 

<----- Αρχική






Σχετικά αρχεία

Σύγκριση Αιγυπτιακής και Ελληνικής τέχνης

Ψηφιακές αναπαραστάσεις των Προπυλαίων αρχείο zip 1,2 ΜB

Οι διαφορές των αρχιτεκτονικών ρυθμών online test

 

 

 

 

 

 

 

  terracomputerata AT gmail DOT com