Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί
 

Τι ώρα είναι στο internet;   *

( *Οι κάτοχοι ΙΕ 6.0 προκειμένου να βλέπουν τα java applets θα πρέπει να κατεβάσουν το java plugin από τη διεύθυνση http://java.sun.com/getjava/download.html )

time melting by Dali

   Για πολλούς από εμάς ο χρόνος είναι η χαμένη διάσταση, όταν συνδεόμαστε με τον  ομφάλιο λώρο μας στον κυβερνοχώρο. Μπορεί ακόμα και τα γεωγραφικά σύνορα να γίνονται πιο αχνά, όμως αποκτήσαμε νέους μεσημβρινούς!  Ο ιντερνετικός χρόνος εγκαινιάστηκε το 1998 παρουσία του Ν. Negroponte, διευθυντή του Media Lab του Μ.Ι.Τ., στην έδρα της Swatch. Μαζί με τα νέα ρολόγια, η ανθρωπότητα απόκτησε έναν καινούργιο εικονικό μεσημβρινό (ΒΜΤ: Biel Meridian Time, όπως λέμε GMT για το Greenwich). Η ημέρα ξεκινά, όταν έχουν μεσάνυχτα στην πόλη Biel της Ελβετίας (έδρα της Swatch) και διαιρείται σε 1.000 beat (κάθε swatch.beat ισούται με 1 λεπτό και 26,4 δευτερόλεπτα). Με τη διαδικτυακή ώρα οι κυβερνοναύτες μπορούν να ελιχθούν στη Βαβέλ της μετατροπής των τοπικών ωρών και να συντονίσουν τα ραντεβού τους εύκολα.

   Το ταξίδι στον χρόνο είναι σήμερα περισσότερο εφικτό παρά ποτέ. Δεν χρειάζεται να κάνουμε υπερατλαντικές πτήσεις στον Αμαζόνιο, για να δούμε πώς ήταν ο κόσμος πριν από την κυριαρχία του δυτικού πολιτισμού. Τώρα το ταξίδι είναι παιχνίδι, χάρη στη χρονομηχανή του διαδικτύου, με τη βοήθεια του οποίου όχι μόνο μπορούμε να βρεθούμε οποτεδήποτε οπουδήποτε, αλλά μπορούμε ακόμη να κατασκευάσουμε τους δικούς μας κόσμους.[1][1] Βασιλάκος Ν., Το ιντερνετικό ρολόι ,Το χρονικό ενός κόσμου καταδικασμένου να επιταχύνεται. ΤΟ ΒΗΜΑ, 29-10-2000 Κωδικός άρθρου: B13096C081

 


 

<---- Αρχική

Φιλολογική επιμέλεια: Σοφία Νικολαΐδου Επικοινωνία:-  terracomputerata AT gmail DOT com