χειμώνας 2018

Ποιο κόσμημα είναι χειροποίητο πραγματικά;;

Χειροποίητο ονομάζουμε ένα κόσμημα, που για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν μόνον εργαλεία χειρός, όπως οι πένσες η σέγα η λίμα, σφυράκια κ.λ.π. Στο χειροποίητο κόσμημα δεν χρησιμοποιούνται ηλεκτροκίνητες μηχανές, και το κόσμημα δεν έχει χυτά ή πρεσσαριστά μέρη. Ειδικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων είναι το ρεπουσσέ, η κοκκίδωση, η χαρακτική κ.α.

Και για την διακόσμησή του το σμάλτο, το νιέλλο κ.α. Ειδικά το τελικό φινίρισμα (λούστρο) μπορεί να γίνει με ηλεκτροκίνητη βούρτσα.

Τα χειροποίητα κοσμήματα έχουν μία μοναδικότητα, που αντιστοιχεί στον καλλιτέχνη και τις τεχνικές που μετέρχεται, στο ανεπανάληπτο της κατασκευής και στο ότι πάντα θα υπάρχουν τεχνικές που το έμπειρο ανθρώπινο χέρι, θα τις υλοποιήσει πιο σωστά από τα μηχανήματα. .

Ένα χειροποίητο κόσμημα φτιαγμένο από έμπειρο τεχνίτη, είναι κατά κανόνα ακριβότερο από ένα κόσμημα παραγωγής. .

Τί είναι η ζαχαρόπαστα

Η ζαχαρόπαστα είναι μια πολύ γλυκιά βρώσιμη ζύμη ζάχαρης, που συνήθως γίνεται από ζάχαρη και γλυκόζη. Μερικές φορές αναφέρεται ως κόμμι ζάχαρης ή πάστας, αλλά δεν πρέπει να μπερδευτεί με το φοντάν .

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τούρτες, να σχηματίσει χαρακτηριστικά, να δημιουργήσει διακοσμητικά για κέικ, και για πολλές άλλες χρήσεις. Η ζαχαρόπαστα πωλείται σε λευκό και σε άλλα χρώματα. Η λευκή έκδοση μπορεί εύκολα να χρωματιστεί με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Σχεδόν κάθε χρώμα μπορεί να επιτευχθεί με αυτόν τον τρόπο.
Η ζαχαρόπαστα θα σκληρύνει εντελώς, έτσι είναι ιδανική για τη δημιουργία των μεγαλύτερων διακοσμητικών για τούρτες που στέκονται επάνω στα κέικ, ή για τα μεγαλύτερα λουλούδια. Αντίθετα, το φοντάν θα παραμείνει πιο ήπιο πάνω στο κέικ, και είναι ιδανικό για μικρότερα σχέδια.
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των εμπορικών ποικιλιών είναι ότι συνήθως μπορούν να αποθηκευτούν για μακρύτερες χρονικές περιόδους. Ανάλογα με το πόσο φρέσκο ​​είναι το προϊόν, μπορεί να αποθηκευτεί μέχρι και για ένα χρόνο. Τα μειονεκτήματα της σπιτικής εκδοχής είναι ότι δεν αποθηκεύεται για τόσο χρονικό διάστημα όσο η εμπορική έκδοση, και είναι πολύ δύσκολο να γίνει μια καθαρή λευκή πάστα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ζύμη θα είναι χρωματισμένη έτσι και αλλιώς, οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα. Επίσης η εμπορική έκδοση είναι συνήθως πιο εύκολη να εργαστείς, αν και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν με την σπιτική εκδοχή είναι αρκετά επαρκή. Ωστόσο, η σπιτική ζαχαρόπαστα είναι πολύ πιο φθηνή επιλογή, και για μια μεγάλη παραγωγή κέικ είναι πολύ πιο οικονομική.

Αγαπώντας…

Όταν αγαπάμε νομίζουμε ότι προσφέρουμε στους άλλους, ενώ στην πραγματικότητα προσφέρουμε πρώτα στον εαυτό μας.

Η αγάπη χρειάζεται θυσίες!

Να θυσιάζουμε ταπεινά κάτι δικό μας που στην πραγματικότητα είναι του Θεού…..(αγ.Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης)