Γερμανικά παραδοσιακά φαγητά

Glühwein

Υπέροχο αρωματικό και ελαφρά γλυκό κρασί για να πίνετε παρέα με τους φίλους σας τις μέρες του χειμώνα.Φυσικά δεν χρειάζεται καλό κρασί για τη συνταγή αυτή. Άλλωστε με τα τόσα μυρωδικά που βάζετε μέσα δεν έχει σημασία τι κρασί θα βάλετε..

  • Βάζουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κονιάκ.
  • Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Κρατάμε για κανένα τεταρτάκι ίσα ίσα να δώσουν τα μπαχαρικά τις μυρωδιές τους στο κρασί και σουρώνουμε.
  • Ζεσταίνουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Σερβίρουμε σε κούπες και βγαίνουμε να το πιούμε στο μπαλκόνι (αν έχουμε)…

Tip :  Το κονιάκ δεν είναι απαραίτητο.. Επίσης μπορείτε να βάλετε ότι άλλα μπαχαρικά θέλετε και αντί για κανέλα μπορείτε να βάλετε ανθό κανέλα

 

Γερμανικό πρωινό

Οι Γερμανοί συνήθως το πρωί τρώνε ψωμί ολικής άλεσης, τυρί, αλλαντικά και αβγό μελάτο. Αν και οι Γερμανοί έχουν ανακαλύψει την γοητεία του καπουτσίνο ή του λάτε, πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν να πίνουν σκέτο καφέ φίλτρου. Υπάρχει και μία πιο γλυκιά εκδοχή του πρωινού και περιλαμβάνει ψωμί με μαρμελάδα, χυμό πορτοκάλι και δημητριακά (για όσους θέλουν κάτι πιο υγιεινό).