Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2016

seo-expert-in-Chicago-300x300   Safer_Internet_Day_15_Blog-01

Σήμερα, 9-2-2016, η Ε΄ τάξη του σχολείου μας με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κ. Σγούρου Αικατερίνης, ασχολήθηκαν με την ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

 

asfdiadiktyo

 

SAFE-INT16W

Η  Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Από το 2014, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προάγει όχι μόνο το ασφαλές Διαδίκτυο αλλά τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου, στο οποίο όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε.

Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου!

Σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

Περισσότερες από 480 εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Saferinternet.gr σε όλη τη χώρα μέσω των «Πρεσβευτών της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου»: σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κέντρα νεότητας και κοινωνικοί φορείς θα πολλαπλασιάσουν το μήνυμα του εορτασμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

3 

Έτσι, το φετινό σύνθημα είναι: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» («Play your part for a better internet!»).