Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

  • 1200  gr. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) και όσο σηκώσει κατά το ζύμωμα ανάλογα με το χυμό
  • ½ κρασοπότηρο γάλα (όχι περισσότερο γιατί θα τα σκληρύνει)
  • 450 gr. ζάχαρη
  • 240 gr. βούτυρο (φρέσκο και φυτίνη)
  • 6 αυγά + 2 κρόκους για το άλειμμα
  • 3- (4) βανίλιες
  • 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι ? το ξύσμα τους και το χυμό τους όπου θα διαλύσεις 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι bakin powder (το ρίχνουμε στο αλεύρι)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • λίγο ανθόνερο (ή 4-5 κόκκους μαστίχα)

Εκτέλεση

?  χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν

? ρίχνουμε τα αυγά αφού τα χτυπήσουμε με τη βανίλια

?  ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά

?  ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη

?  πλάθουμε τα κουλουράκια (κορδόνια 15-20 cm)

?  τα αλείφουμε με τους 2 κρόκους αυγών χτυπημένους με 1 κουταλιά γάλα

?  στο ταψί βάζουμε χαρτί ζαχαροπλαστικής και ψήνουμε για 20? min περίπου στους 170ο

Καλή επιτυχία !!!

Joomla templates by a4joomla