- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Γράφτηκε από τον/την Super User
- Κατηγορία: Συνταγές
- Δημοσιεύθηκε : 06 Απρίλιος 2015
- Εμφανίσεις: 14
Πασχαλινά κουλουράκια
Υλικά
- 1200 gr. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) και όσο σηκώσει κατά το ζύμωμα ανάλογα με το χυμό
- ½ κρασοπότηρο γάλα (όχι περισσότερο γιατί θα τα σκληρύνει)
- 450 gr. ζάχαρη
- 240 gr. βούτυρο (φρέσκο και φυτίνη)
- 6 αυγά + 2 κρόκους για το άλειμμα
- 3- (4) βανίλιες
- 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι ? το ξύσμα τους και το χυμό τους όπου θα διαλύσεις 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι bakin powder (το ρίχνουμε στο αλεύρι)
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- λίγο ανθόνερο (ή 4-5 κόκκους μαστίχα)
Εκτέλεση
? χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
? ρίχνουμε τα αυγά αφού τα χτυπήσουμε με τη βανίλια
? ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά
? ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη
? πλάθουμε τα κουλουράκια (κορδόνια 15-20 cm)
? τα αλείφουμε με τους 2 κρόκους αυγών χτυπημένους με 1 κουταλιά γάλα
? στο ταψί βάζουμε χαρτί ζαχαροπλαστικής και ψήνουμε για 20? min περίπου στους 170οC