Η Πληροφορική στην Ειδική Αγωγή

Ο ρόλος της Πληροφορικής στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Best Buddies

Η αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού “Best Buddies” έχει ως στόχο την δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου εθελοντών, που θα συμβάλλει στην προώθηση φιλίας “ένας – προς – έναν”, στην υποστηριζόμενη επαγγελματική ένταξη και την ανάπτυξη ηγετικών προτύπων σε άτομα με νοητική καθυστέρηση και άλλες διαταραχές της ανάπτυξης. Σήμερα, ο Οργανισμός λειτουργεί σε περισσότερα από 1.500 γυμνάσια, Λύκεια και Κολλέγια και σε άλλους κοινωνικούς φορείς παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερα από 700.000 άτομα κάθε χρόνο. Η “TACT HELLAS” εκπροσωπεί τα “Best Buddies” στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται προς το παρόν σε 2 πόλεις (Αθήνα και Ιωάννινα) .
Παρέχει και υποστηρίζει αρκετά προγράμματα υποστήριξης με συμμετοχή σχολείων Πρωτοβάθμιας ? Δευτεροβάθμιας αλλά και Πανεπιστημιακών σχολών.
Προωθεί εθελοντικά σχέσεις φιλίας (ένας προς ένας) ανάμεσα στους μαθητές με και χωρίς νοητική καθυστέρηση. Προσφέρει στους συμμετέχοντες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης ? εξάσκησης συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες ακόμη και ευκαιρίες εργασίας δημιουργώντας έτσι στα άτομα με νοητική υστέρηση τη δυνατότητα να γίνουν περισσότερο ανεξάρτητα και να ενταχθούν ομαλότερα στα σχολεία , στα πανεπιστήμια, στην κοινωνία.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Best Buddies”]

Η Πληροφορική στην Ειδική Αγωγή © 2015 Frontier Theme