ΠΡΟΦΙΛ
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Uncategorised
- Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 21:25
- Γράφτηκε από τον/την Super User
- Εμφανίσεις: 110
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΟΡΓΑΝΙΚΗ: ΓΕΛ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ
ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΔΔΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΟΡΓΑΝΙΚΗ: ΓΕΛ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ
ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΔΔΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Το πρόβλημα της οικονομίας που ασθενεί και της διαφθοράς που ανθεί, αποτελούσαν ανέκαθεν την καυτή επικαιρότητα στη χώρα μας. Όπως πάντα, η Ελλάδα πορεύεται και σήμερα νομοτελειακά σ' ένα περιβάλλον που έχει σαν φόντο την πλημμύρα των σκανδάλων, και την δίνη των διαπλοκών και διαπλεκομένων, με την διαφορά όμως τώρα το όλο αλισβερίσι, μεταφέρθηκε στα τηλεπαράθυρα, όπου στο βωμό της τηλεθέασης, στήνονται δίκες, απαγγέλλονται καταδίκες, δικάζονται οι πάντες και καταδικάζονται και τα πάντα και ο διασυρμός κάθε αξίας και κάθε θεσμού αντανακλά την εικόνα μιας χώρας που ασθενεί βαρέως.Έτσι,η Ελληνική Οικονομία συμμεριζόμενη και αυτή το κλίμα των ημερών και ευθυγραμμιζόμενη με τη ρήση ότι «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά παραμένει ετοιμοθάνατη», παραμένει και αυτή στην εντατική για δεκαετίες τώρα, και αφού αναρρώσει για λίγο, και πάλι προ το... αναρρωτήριο τραβά.
Κατά πόσο όμως το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα , που πρέπει να είναι «πηγή παιδείας» , ανταποκρίνεται πραγματικά σε όλα αυτά που εν τέλει έχει ως σκοπό της η παιδεία ; Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα αν πρώτα εξετάζαμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα και τονίζαμε τα αδύνατά του σημεία .
Είναι φανερό λοιπόν , και κοινώς αποδεκτό πλήθος μαθητών , πως το σχολείο σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα εξεταστικό κέντρο που έχει συνεχώς ως στόχο την εξέταση για την εισαγωγή σε μία ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης θυσιάζοντας την ουσιαστική αγάπη για τη γνώση στο βωμό των Πανελλαδικών εξετάσεων. Έτσι προσανατολίζεται μόνο σε εξωτερικούς στόχους , όπως είναι η επιτυχία στις εξετάσεις και η υλοποίηση απλά επαγγελματικών στόχων , και όχι στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με αξίες και ιδανικά. Απουσιάζει έτσι η κριτική σκέψη , αφού οι μαθητές βομβαρδίζονται απλά με πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν μόνο στις εξετάσεις , και προωθείται η αποστήθιση και όχι η ερευνητική εργασία που προάγει τη κριτική σκέψη. Παράλληλα περιορίζεται η γνώση σε συγκεκριμένα μαθήματα που στοχεύουν μόνο στην είσοδο στο Πανεπιστήμιο και χωρίζονται σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα , παραγκωνίζοντας έτσι μαθήματα όπως η γυμναστική και η μουσική που σε ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα όπως της αρχαίας Αθήνας , είχαν βασικό χαρακτήρα και ήταν το ίδιο σημαντικά με τα μαθηματικά και τα άλλα μαθήματα. Και ίσως αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει και έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής στα σχολεία. Δηλαδή δεν υπάρχουν χώροι και κατάλληλες αίθουσες διαμορφωμένες για διάφορες τέτοιες δραστηριότητες , όπως θέατρα , γήπεδα και εργαστήρια. Γενικότερα δεν υπάρχουν κατάλληλα σχολικά ιδρύματα που θα στεγάσουν ένα χώρο πνευματικής μόρφωσης.
Η ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ.ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ;
Currently are one guest and no members online